Synology kondigt DiskStation DS1618+ aan

18 mei 2018

Synology heeft DiskStation DS1618+ geïntroduceerd, een NAS met 6 sleuven en Intel Atom C3538. DS1618+ is speciaal ontwikkeld voor techliefhebbers en kleine en middelgrote bedrijven.

Ondersteund door uitzonderlijke prestaties vormt de DS1618+ een ideale alles-in-eenoplossing als bestandsserver, het hosten van applicaties, gegevensbackup en realtime samenwerking.

DS1618+ bevat een Intel Atom quad-core processor C3538 en DDR4 non-ECC SODIMM van 4GB, uit te breiden tot 32GB in ECC SODIMM’s. De opslagcapaciteit kan worden geüpgraded tot 192TB wanneer er twee DX517-uitbreidingseenheden worden aangesloten. Daardoor beschikken snelgroeiende bedrijven over een oplossing voor gegevensopslag die meegroeit met hun organisatie.

Midden- en kleinbedrijf

“Hedendaagse bedrijven concurreren op basis van de snelheid waarmee ze gegevens genereren, verwerken en inzetten om innovaties aan te jagen”, vertelt CEO Derren Lu van Synology. “Door de technologie van Intel te integreren, bieden we ieder midden- en kleinbedrijf een compacte krachtbron. Daarmee kunnen ze hun doorvoersnelheid verhogen en een voorsprong op de concurrentie nemen.”

Met de M2D17-PCIe-adapterkaart van Synology biedt de DS1618+ ruimte voor twee M.2 SATA-SSD’s, zodat het SSD-cachegeheugen kan worden benut voor maximale doorvoer en minder I/O-latentie. Wanneer via de PCIe-sleuf een netwerkkaart wordt aangesloten, ondersteunt de DS1618+ maximaal twee 10 GbE-poorten voor een maximale doorvoer met een leessnelheid van 1.551 Mb/sec. en een schrijfsnelheid van 586 Mb/sec.

Samenwerking Intel

“Kleine en middelgrote bedrijven hebben krachtige, veilige en schaalbare opslagoplossingen nodig om hun groeiende digitale content efficiënt te kunnen beheren”, stelt Dan Artusi, vicepresident en algemeen directeur van de Connected Home Division van Intel. “Door onze samenwerking met Synology beschikken de nieuwe DiskStation NAS-producten dankzij de Intel Atom-processoren uit de C-serie over de prestaties en configureerbare, razendsnelle I/O waarmee bedrijven snel hun belangrijkste gegevens kunnen opslaan en beheren.”

De DS1618+ maakt gebruik van DiskStation Manager, het uitgebreide en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten van Synology met kwalitatieve toepassingen die de gegevensbeveiliging en efficiëntie verbeteren. Synology heeft diverse onderscheidingen in de media ontvangen. Het bedrijf ontving een toppositie in het NAS-middensegment in het onderzoek van TechTarget naar opslagoplossingen en werd zeven keer op rij door PC Mag uitgeroepen als ‘Readers’ Choice’.

Bij de DS1618+ kan de extra service voor uitgebreide garantie van Synology (EW201) worden gekocht. Deze service is verkrijgbaar in bepaalde regio’s en biedt maximaal vijf jaar garantie op de hardware.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This