IBM en Red Hat breiden samenwerking uit rond hybrid cloud

18 mei 2018

IBM en Red Hat gaan hun bestaande relatie verder uitbreiden. Gezamenlijke klanten profiteren klanten daardoor van de gebundelde krachten van de technologieën van beide bedrijven in privé- en publieke clouds. 

De overeenkomst bouwt voort op de recente stap van IMB om zijn volledige softwareportfolio, waaronder WebSphere, MQ Series en Db2, om te bouwen met behulp van containertechnologie. Containertechnologieën zijn een steeds veiliger en betrouwbaarder manier om applicaties over meerder IT-footprints te verplaatsen – van bestaande datacenters naar de publieke cloud en andersom. Deze overstap van IBM naar containerapplicaties gaat hand in hand met het uitgebreide Red Hat-portfolio van cloud-native infrastructuuroplossingen voor enterprise en hybrid cloud. De combinatie biedt enterprisebedrijven een eenvoudige manier om hybrid-cloudcomputing te implementeren.

De overeenkomst biedt klanten van IBM en Red Hat diverse voordelen:

  • Klanten kunnen het maximale halen uit hun huidige technologie-investeringen en deze eenvoudiger naar de hybrid cloud verplaatsen, met IBM Cloud Private en Red Hat OpenShift als gemeenschappelijke basis;
  • Klanten kunnen containerapplicaties bouwen en implementeren in één geïntegreerd containerplatform (IBM Cloud Private), dat een overzicht biedt van alle bedrijfsdata;
  • Ontwikkelaars zijn in staat nieuwe applicaties sneller te ontwerpen, moderniseren en implementeren, waarbij ze dankzij IBM Cloud Private op het Red Hat OpenShift Container Platform profiteren van de IBM-clouddiensten als artificial intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en blockchain.

Ook een uitbreiding van de private-cloudplatforms van IBM (IBM Cloud Private en IBM Cloud Private for Data) en zijn middleware-portfolio naar Red Hat OpenShift Container Platform als Red Hat Certified Containers is onderdeel van de overeenkomst. Klanten profiteren van de snelheid en eenvoud van de IBM Cloud Private selfservice-catalogus, de implementatie-engine en het operationeel beheer op het Red Hat OpenShift Container Platform voor alle footprints van de hybrid cloud, waaronder de public cloud van IBM.

De overeenkomst is een uitbreiding van een twintigjarig partnerschap tussen IBM en Red Hat, twee van ’s werelds grootste open-sourcebedrijven. Deze uitgebreide samenwerking is nu al beschikbaar voor klanten; organisaties met geschikte Red Hat-abonnementen kunnen hun abonnement op Red Hat OpenShift Container Platform gebruiken op IBM Cloud via de Red Hat Cloud Access-oplossing. Een andere reden voor de samenwerking is het gezamenlijk aan kunnen bieden van consultancy- en implementatieservices via de IBM Garage en Red Hat Consulting. Ook wordt de oplossing ondersteund door de uitstekende supportservices van IBM Technology en Red Hat Services. De samenwerking loopt parallel aan een gezamenlijk ontwikkelingsplan dat ontworpen is om de beschikbaarheid van essentiële onderdelen van het Red Hat-portfolio op IBM Power Systems te versnellen. Daarnaast heeft IBM, in samenwerking met Red Hat, bekendgemaakt dat IBM PowerAI nu beschikbaar is op Red Hat Enterprise Linux.

Momenteel draaien 90 procent van de Fortune 100-bedrijven en dagelijks meer dan 100 miljard bedrijfskritische transacties op systemen van IBM. Het Linux-platform van Red Hat is uitgegroeid tot marktleider voor enterprisebedrijven en is een van de belangrijkste katalysatoren voor de implementatie van Kubernetes door IT-organisaties wereldwijd. Paul Cormier, President Products and Technologies bij Red Hat: “Grote ondernemingen hebben behoefte aan een beknopte roadmap voor digitale transformatie, en willen zeker weten dat ze consistent zijn bij het implementeren van elke IT-footprint. Door onze gevestigde relatie met IBM verder uit te breiden, brengen we twee toonaangevende enterprise-applicatieplatforms samen in Red Hat OpenShift Container Platform en IBM Cloud Private, waaraan we de kracht van de software en cloudoplossingen van IBM toevoegen. Samen voorzien we klanten van een ondersteund, consistent aanbod in hun computingomgeving.”

Arvind Krishna, Senior Vice president van IBM Hybrid Cloud: “Door de recente zet om onze middleware te containerizen biedt deze mijlpaal in de samenwerking tussen IBM en Red Hat klanten meer keuze en flexibiliteit. Door onze gezamenlijke visie op hybrid cloud die gebruikmaakt van containerarchitecturen, krijgen miljoenen enterprisebedrijven – van banken en luchtvaartmaatschappijen tot overheidsinstellingen – toegang tot toonaangevende technologieën van beide bedrijven, zonder dat ze hoeven kiezen tussen de publieke en de private cloud.”

Sam Fatigato, CEO van Coda Global, LLC: “IBM en Red Hat zijn marktleiders in het bieden van flexibiliteit aan enterprisebedrijven, waarbij ze goede ondersteuning bieden voor open standaarden en hybrid-cloudomgevingen. Deze samenwerking komt overeen met onze strategie om klanten te helpen bij het moderniseren van hun applicaties, door gebruik te maken van container-based cloudcomputing met beheer en schaalbaarheid op enterprise-niveau. Coda Global stelt bedrijven in staat om hun geweldige ideeën snel op de markt te brengen – de combinatie van IBM Cloud Private en Red Hat OpenShift helpt ons om dit snel, met kwaliteit, en schaalbaar te doen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This