Arista introduceert Cognitive Cloud Networking voor campusnetwerken met partners Aruba en VMware

17 mei 2018

Arista Networks introduceert een nieuwe architectuur voor het migreren naar een IoT-campusinfrastructuur. Arista’s Cognitive Cloud Networking, gebaseerd op EOS, CloudVision en samenwerkingen met Aruba en VMware, verbetert de consistentie en het gebruik van cloudtechnieken binnen de campusnetwerken van bedrijven. Deze nieuwe oplossing helpt klanten zowel de operationele kosten te verlagen door hun architectuur te vereenvoudigen, als de voordelen te benutten van datagedreven analytics en gesegmenteerde security.

“Arista ontvlecht de complexiteit van legacy multi-tier infrastructuren in een elegant spline-gebaseerd campusontwerp”, zegt Jayshree Ullal, president en CEO van Arista Networks. “Wij breken opnieuw de status quo met het leveren van een cognitieve architectuur en geautomatiseerde acties gedreven door gedrag”. Als onderdeel hiervan introduceert Arista Networks de 7300X3 en 7050X3 spline platformen en het bijbehorende cognitieve EOS en CloudVision.

Campusnetwerken vereenvoudigen

Veel campusnetwerken zijn onnodig complex geworden door het samenvoegen van allerlei platformen, operating systemen, managementtools en maatwerk van bestaande leveranciers. Tegelijkertijd blijft het aantal connecties en netwerkverkeer snel groeien, omdat gebruikers en (IoT)-apparaten overal kunnen werken. Met als gevolg een buitensporige toename van de operationele beheerkosten.

De uitdagingen in campusnetwerken verschillen amper met die van oude datacenters, voor hun migratie naar cloud networking. Daarom zijn de cloud networking principes uit datacenters, te weten architectuurvereenvoudiging, open standaarden en software gebaseerd management, net zo goed toepasbaar voor campusnetwerken.

Arista’s Universal Cloud Network (UCN) biedt veelgebruikte cloudprincipes voor het vereenvoudigen van netwerktopologieën en -architecturen voor alle toepassingen. Onder andere voor het migreren van Places-In-the-Network (PINs) van verouderde netwerkinfrastructuren naar gestandaardiseerde Places-In-the-Cloud (PICs). Behalve vereenvoudigen van campusnetwerken volgens het datacentermodel, maakt Arista’s UCN ook de gebruikers- en beheerexperience consistenter.

Introductie Arista 7300X3 en 7050X3 campus splines

Als eerste stap voor het vereenvoudigen van campusnetwerken, introduceert Arista de 7300X3 en 7050X3 Spline. Dat zijn hoge snelheid 10/25/40/50/100G Ethernet platformen om de open UCN-architectuur vanuit het datacenter naar de campus uit te breiden. Deze X3-series maakt het mogelijk om oude multi-tier campusontwerpen te migreren naar een single tier. Gebruikers van een Arista spline-platform hebben aanzienlijk eenvoudigere netwerkinfrastructuren met een hoge beschikbaarheid voor bedrijfsbrede spraak- en videotoepassingen. Behalve de in datacenters al bewezen consistente switch- en routerfunctionaliteit, biedt zo’n spline-platform een cognitieve aanpak voor het automatiseren van beheertaken, segmentatie en netwerk inzicht.

Beide nieuwe splines helpen klanten ook congesties in netwerken op te lossen, met de Flow Tracer telemetriefunctionaliteit. Deze Flow tracer biedt end-to-end flow inzichtelijkheid. Het modulaire 7300X3 systeem is tot een snelheid van 50 Tbps schaalbaar en heeft een ruime keuze van verschillende lijnkaarten. De 7050X3-spline is een compacte variant met de mogelijkheid 25G en 100G aansluitingen te combineren.

Cognitive Management Plane

De netwerkindustrie is de afgelopen veertig jaar explosief gegroeid, gebaseerd op data- en controlplanes en managementsystemen van verschillende leveranciers. Met als gevolg inconsistentie of ontbrekende uniformiteit in beheerfunctionaliteit, waardoor klanten worstelen met het bijeenhouden van alle leveranciersgebonden managementoplossingen.

Het Cognitive Management Plane (CMP) is een open framework, speciaal ontworpen voor het managen van grote datasets. CMP combineert een ‘state repository’, een ‘stream computation engine’ en diverse applicatiecomponenten in een horizontaal schaalbaar cluster. Elk cluster beheert een set netwerkapparaten van verschillende leveranciers en communiceert met andere clusters, via leveranciersonafhankelijke API’s en standaard modellen als OpenConfig met gRPC.

Moderne streamingfunctionaliteit verzamelt informatie over de netwerkstatus om het inzicht te verbeteren en afwijkend gedrag via machine learning te detecteren. Het doel van de CMP-aanpak is multi-leverancier netwerkmanagement mogelijk te maken en daarmee het gat te vullen tussen bestaande managementtools.

Campusnetwerken beveiligen met Cognitive CloudVision

Via de CMP-gebaseerde aanpak zijn netwerkproblemen te detecteren die traditionele oplossingen missen. Met als voordeel dat de reactietijd om ze op te lossen afneemt. CloudVision verzamelt alle benodigde statusinformatie over elk netwerktype (datacenter, cloud, campus etc.) en kan dit met andere onderdelen in het CMP framework delen. CloudVision kan monitoringdata tevens laten zien via de eigen interface, waardoor realtime inzicht te vergelijken is met historische telemetriedata. Zowel op het niveau van topologiebrede views, als de details op apparatuurniveau. CloudVision koppelt nieuwe visualisatiemogelijkheden met geautomatiseerde notificaties, waardoor klanten sneller kunnen detecteren en de benodigde acties uitvoeren voor alle operationele werkzaamheden.

CloudVision maakt het ook mogelijk audit checks uit te voeren voor compliancy, met automatische alerts bij afwijkingen van de gewenste netwerkconfiguraties, of tijdens de uitrol van securitypatches. Tenslotte maken ‘Macro-Segmentation Services’ (MSS) het mogelijk services aan een datacenter of campusnetwerk toe te voegen, op basis van een open standaard methode, inclusief directe integratie met de firewalls van Arista’s securitypartners. Operators en beheerders kunnen daardoor alle tools voor het operationeel beheren en beveiligen van hun campusnetwerk op een cognitieve wijze inzetten.

Aruba en VMware

“Wij herdefiniëren al de intelligente toegang voor mobiele toepassingen en IoT, door te partneren met Arista Networks binnen de volgende generatie cloud-netwerken in datacenters”, zegt Keerti Melkote, president en oprichter van Aruba. “Daarom verwelkomen wij de uitbreiding van Arista naar campus splines, om samen ‘best-of-breed’ oplossingen voor onze klanten te leveren. Onze samenwerking met Arista toont aan dat een multi-leverancier oplossingen niet alleen werken, maar ook een beter resultaat opleveren dan de leveranciersgebonden oplossingen die de netwerk industrie momenteel nog steeds kent”.

“Digitale transformaties kunnen tot complexere netwerken en security leiden, omdat de centrale datacenters van bedrijven worden uitgebreid met gedistribueerde applicaties en datacenters”, zegt Greg Bollella, CTO IoT bij VMWare. “De wildgroei in gebruikte IoT-apparaten, IoT-infrastructuren en het snelgroeiend gebruik van cloud computing leidt tot nieuwe behoeften op het gebied van monitoring, management en beveiliging. VMWare en Arista hebben dezelfde visie voor het creëren van de digitale fundering voor het verbinden, visualiseren en veilig managen van IoT-apparaten en -systemen en campus- en cloud-netwerken. De combinatie van Arista’s CloudVision en VMware Pulse IoT Center geeft daar al vergaand invulling aan.”

Pin It on Pinterest

Share This