Colt Spectrum biedt ultrahoge bandbreedte als alternatief voor dark fiber

11 mei 2018

Colt Technology Services introduceert Colt Spectrum. Deze dienst biedt wholesale-klanten en organisaties met behoefte aan ultrahoge bandbreedte de mogelijkheid om meerdere 100 Gbps draaggolven te creëren tussen twee punten binnen een metro, nationaal of internationaal netwerk.

Colt Spectrum wijst binnen het Colt IQ Network een optisch spectrum toe aan klanten en biedt de flexibiliteit om het optische spectrum te belichten met eigen transponderapparatuur. De dienst biedt daarmee een aanpasbaar en kostenefficiënt alternatief voor het gebruik van dark fiber voor gegevensoverdracht over lange afstanden.

De nieuwe dienst van Colt is aantrekkelijk voor wholesale-klanten en organisaties die behoefte hebben aan connectiviteit met ultrahoge bandbreedte, zoals mediabedrijven en contentproviders. Colt Spectrum biedt deze bedrijven de vrijheid om hun eigen optische transponderapparatuur te installeren, configureren en beheren binnen een datacenter dat met het Colt IQ Network is verbonden.

Dankzij het gebruik van een fototonische laag op basis van Ciena- technologie kunnen klanten ‘friendly waves ’ of ‘foreign of alien waves’* overdragen via het Colt IQ Network in Europa en Azië.

“Onze klanten hebben behoefte aan een breed scala aan connectiviteitsoplossingen. Carriers worden geconfronteerd met een forse groei van de internationale vraag naar bandbreedte. Dit is met name te wijten aan de wildgroei aan video- en ander contentverkeer”, zegt Andrew Edison, vice president Wholesale bij Colt. “Verbindingen met internet exchanges en aggregatiepunten worden daarmee van cruciaal belang voor het succes van digitale ondernemingen. Colt heeft oog voor het feit dat sommige organisaties behoefte hebben aan volledige grip op het netwerk dat deze punten met elkaar verbindt, maar kostbare investeringen in dark fiber willen voorkomen. Met onze innovatieve oplossing Spectrum komen we aan deze behoefte tegemoet.”

Pin It on Pinterest

Share This