Nutanix Beam geeft bedrijven controle over de cloud

14 mei 2018

Nutanix kondigt op zijn .NEXT conference Nutanix Beam aan, een nieuw software-as-a-service-aanbod dat zorgt voor multi-cloud governance, waardoor organisaties hun uitgaven, beveiliging en compliance & regelgeving beter kunnen beheren over vrijwel elk cloud-platform. Beam is gebaseerd op de recent door Nutanix overgenomen Minjar Botmetic-dienst die inmiddels wordt ingezet voor het beheer van cloudinvesteringen van meer dan 1 miljard dollar in Amazon Web Services en Microsoft Azure.

De Nutanix Enterprise Cloud OS-software helpt bedrijven de complexiteit van hun multi-cloud-architecturen te verminderen doordat het private, public en distributed clouds samenvoegt tot een gemeenschappelijk IT-bedrijfsmodel voor een end-to-end infrastructuur. Beam, het eerste SaaS-aanbod van Nutanix, vermindert de complexiteit door klanten te voorzien van meer inzicht en uitgebreide analyses, die op gedetailleerde wijze inzicht geven in hun public cloud-gebruik. Het geeft tevens aanbevelingen, op basis van machine intelligence, zodat IT-teams hun cloud-uitgaven direct kunnen optimaliseren en hun beveiliging kunnen verbeteren. IT-organisaties krijgen een beter overzicht van hun public cloud-implementaties, zodat onverwachte kosten en zwakke plekken in de beveiliging tijdig kunnen worden aangepakt.

Nutanix Beam-klanten kunnen hun multi cloud-omgevingen beter beheren dankzij:

  • Cost Optimization en Cloud Visibility – IT-teams krijgen volledig inzicht in hun totale cloud-kosten. Ze kunnen hun uitgaven optimaliseren door snel resources te identificeren die niet of niet optimaal gebruikt worden. Tevens kunnen ze meer ruimte en cloud resources toewijzen aan elke afzonderlijke applicatie.
  • Gecentraliseerde financiële governance – bedrijven krijgen gestroomlijnd inzicht in de gehele cloud footprint zodat IT-afdelingen de consumptie van cloud resources kunnen tracken op departements- en groepsniveau, meer datagedreven beslissingen kunnen maken waarbij IT-behoeftes worden afgewogen tegen kosten. Daarbij kunnen zij beleid afdwingen dat is gebaseerd op de gealloceerde budgetten.
  • Continue Cloud Security en Regulatory Compliance – klanten kunnen custom health check-beleid definiëren voor compliance audits en proactief cloud security operations analyseren, terwijl realtime scans mogelijke cloud compliance risico’s en overtredingen identificeren.

Pin It on Pinterest

Share This