Citrix lanceert digitale werkruimte die apps en content beschikbaar maakt

11 mei 2018

De opmars van de digitale transformatie, cloudoplossingen en het Nieuwe Werken dwingt bedrijven na te denken over hoe en waar technologie wordt ingezet en beveiligd. Tijdens Citrix Synergy deze week onthult Citrix diverse nieuwe oplossingen die een verschuiving naar people-centric computing mogelijk maken. Organisaties kunnen werknemers zo de beste werkervaring bieden, door alles wat een werknemer nodig heeft op één plek te verzamelen, en voldoen tegelijkertijd aan de compliance- en veiligheidsstandaarden van het bedrijf. De moderne werknemer verwacht dat alle tools die hij nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen, verzameld zijn in één overzichtelijke workspace die zich aanpast aan hoe en waar het werk gedaan wordt. Bovendien moet deze workspace aangesloten kunnen worden op het netwerk naar keuze van de gebruiker, zonder dat de IT-afdeling zich daar zorgen om hoeft te maken, en een compleet security-framework aanbieden dat ervoor zorgt dat ieder endpoint altijd voldoet aan de beveiligingseisen van het bedrijf.

“Bij Citrix streven we ernaar people-centric computing binnen bedrijven mogelijk te maken. We leven in een tijd waarin het aantal mobiele gebruikers het aantal gebruikers op traditionele werkplekken evenaart en het is belangrijk dat bedrijven beide gebruikersgroepen één uniforme werkervaring bieden. Onze oplossingen bieden de gebruikservaring, keuzemogelijkheden en veiligheid die medewerkers en bedrijven nodig hebben om te kunnen innoveren, klanten aan zich te binden en productief te zijn – waar en wanneer ze maar willen,” aldus David Henshall, CEO van Citrix.

Gebruikerservaring: één gebruikservaring met SaaS-, web-, mobiele en virtuele apps

De werkbeleving en productiviteit van personeel is voor CEO’s inmiddels een topprioriteit. Als werknemers de apps, apparaten en inhoud van hun voorkeur op de juiste manier tot hun beschikking hebben, gaat hun productiviteit omhoog en verbeteren bedrijfsresultaten. De gebruikservaring moet gepersonaliseerd en aanpasbaar zijn. Citrix verbond al virtuele apps, desktops en mobiele apps met elkaar, maar voegt nu met de Citrix Workspace app ook SaaS-apps en content aan dat portfolio toe, waarmee de eerste geïntegreerde digitale werkruimte voor bedrijven wordt gecreëerd.

Citrix levert een complete en geïntegreerde werkruimte die medewerkers op iedere plek en vanaf ieder apparaat een veilige toegang geeft tot hun web-, SaaS-, Windows, Linux en mobiele apps, desktops en bestanden. Met Citrix Workspace krijgen gebruikers een veilige single sign-on (SSO) toegang tot alle applicaties en content in een intuïtieve digitale werkruimte die gebruikers een consistente ervaring biedt op al hun apparaten. Zo kan een werknemer thuis beginnen op zijn tablet, zijn werk onderweg voortzetten op een mobiel device en afmaken op zijn desktop of laptop op kantoor. De vernieuwde digitale werkruimte biedt verbeterde prestaties, geïntegreerde workflows tussen apps en geïntegreerde content- samenwerking, ongeacht waar bestanden zijn opgeslagen.

Citrix is continu bezig met de verbetering van de gebruikservaring van zijn mobiele apps en heeft nu ook een integratie tussen Slack en Secure Mail toegevoegd. Gebruikers kunnen mails nu direct omzetten in Slack-gesprekken en rechtstreeks vanuit Secure Mail een Slack-bericht versturen.

Keuze: keuzemogelijkheden zonder toegenomen complexiteit

Citrix Cloud-oplossingen maken cloudportabiliteit mogelijk en geven klanten zo de juiste tools en inzichten om hun cloudstrategie te verwezenlijken. Tegelijkertijd bieden ze de flexibiliteit om workloads tussen clouds te verplaatsen naarmate de bedrijfsbehoeften veranderen. Citrix ondersteunt digitale werkruimtes op ieder cloudplatform (AWS, Azure, Google, Oracle en private). Het geautomatiseerde image management en de provisioning-technologie van Citrix ondersteunen een grote diversiteit aan platformen, van fysieke hardware tot virtuele infrastructuren en de cloud. Omdat de stack-architectuur van Citrix op een gemeenschappelijk platform is gebouwd, kunnen klanten hun workload eenvoudig overzetten van datacenter naar de cloud van hun keuze, en weer terug. Zo wordt cloudportabiliteit mogelijk.

Citrix blijft met Microsoft samenwerken om toegevoegde waarde te kunnen leveren op de Remote Desktop Management Infrastructure (RDMI), het next-gen RDS-platform voor Azure. Citrix gaat ook day-one ondersteuning bieden voor Windows Server 2019 voor de levering van gevirtualiseerde apps met XenApp.

Citrix maakt ook een vrije keuze voor apparaten mogelijk vanuit één endpoint management-oplossing. Citrix Endpoint Management levert beheer voor een breed scala aan apparaten, van wearables tot IoT-apparaten als Alexa for Business, en Raspberry Pi-workspace hubs van Citrix-partners zoals NComputing en Viewsonic. Bedrijven hebben een moderne aanpak nodig voor het beheer van zo’n diversiteit aan apparaten: het gaat al lang niet meer om alleen telefoons en laptops. Citrix beheert veilig ieder endpoint binnen het bedrijf, ongeacht het gebruikte apparaat.

Security: een moderne, holistische benadering

Nieuwe, toenemende cyberdreigingen vragen om een benadering die de productiviteit verhoogt, niet remt. Bedrijven hebben behoefte aan een holistische security-aanpak die zich aanpast aan de manier waarop mensen werken, in plaats van dat medewerkers gedwongen worden binnen security-restricties te werken. De uitgebreide security-aanpak van Citrix combineert het Citrix Networking portfolio met Citrix Unified Endpoint Management en Citrix Analytics en levert zo een veilige digitale parameter rondom gebruiker, apps en netwerk, voor meer zichtbaarheid en controle. Dankzij deze digitale parameter kan de IT-afdeling of de CISO een centrale security policy-controle instellen die dynamisch kan worden toegepast op ieder toegangspunt. Zo wordt het aantal mogelijke aanvalspunten buiten het datacenter verkleind.

Het Citrix Networking portfolio wordt ondersteund door Citrix Analytics. Citrix Analytics biedt bedrijfsbreed inzicht in gebruikers- en apparaatgedrag, systeembeveiliging, -prestaties en uitvoering en vereenvoudigt de IT-infrastructuur, of een bedrijf nu cloud-, mobiele- of desktop apps, bestanden of data beveiligt. Met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie om afwijkend gedrag en potentiële dreigingen te detecteren, biedt Citrix Analytics bruikbare informatie op basis van de informatie die via onze cloudservices en on-premises producten wordt verzameld, zodat klanten proactief interne en externe bedreigingen kunnen identificeren en beheren.

Citrix verenigt de gebruikservaring van SaaS-, web-, mobiele- en virtuele apps met Citrix Workspace en heeft nu met Citrix Access Control de mogelijkheid uitgebreid om deze applicaties veilig en centraal te beheren. In tegenstelling tot traditionele SSO-oplossingen, die geen zichtbaarheid, controle of beheer van gegevens binnen SaaS- en webapps bieden, biedt de Cloud Access Control-functie binnen Citrix Access Control SSO-mogelijkheden voor alle SaaS-, web- en gevirtualiseerde Citrix-apps. Hiermee worden gedetailleerde security-instellingen zoals watermerken en beperkte copy-paste mogelijk en kan afdrukken worden tegenhouden. De combinatie van Citrix Access Control en Citrix Analytics levert geavanceerd inzicht in gebruikersgedrag, waarmee risicovol internetgedrag omgeleid kan worden naar een cloud-based virtual browser die losstaat van het bedrijfsnetwerk, zonder dat configuratie van het endpoint nodig is. Hierdoor kunnen bedrijven een evenwicht vinden tussen werkgerelateerd browsen en verbeterde beveiliging.

“De productiviteit behouden in een tijdperk waarin nieuwe werkstijlen en toepassingen steeds dynamischer en complexer zijn, vereist een nieuwe aanpak voor het leveren van de werkplek. Een aanpak die gericht is op gebruikers en hoe zij technologie inzetten om hun werk gedaan te krijgen. De Citrix Workspace is de eerste digitale werkruimte voor organisaties die eenvoudig toegang tot apps en gegevens en een consistente ervaring op verschillende apparaten biedt en die ook nog eens responsief en adaptief is, ongeacht waar iemand aan het werk is,” aldus PJ Hough, chief product officer bij Citrix.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This