De Lijn-bussen en -trams in België draaien op de Oracle Cloud

3 mei 2018

Bus- en tramgebruikers in België kunnen uitkijken naar een transportsysteem dat wordt ondersteund door een sneller, betrouwbaarder en flexibel IT-systeem. Dit is het resultaat van de keuze van De Lijn voor Oracle om de nieuwste Exadata-cloudtechnologie te implementeren ter ondersteuning van 500 miljoen jaarlijkse reisbewegingen op het De Lijn-netwerk.

Dankzij Oracle Exadata voor Oracle-databases profiteert De Lijn van de meest optimale technologie om IT-systemen op te draaien. Bovendien profiteert de organisatie met de migratie naar een private cloud van een flexibel prijsmodel en de zekerheid dat het systeem altijd draait op de laatste technologie, 24/7 beheerd en beveiligd door Oracle. Het nieuwe besturingssysteem stroomlijnt licentieprocessen en vergroot het inzicht hierin, zodat De Lijn zijn technologie-investeringen kan optimaliseren.

Omdat Oracle-technologie van nature zeer geïntegreerd is, is migratie van de eerste database-set binnen enkele weken mogelijk, zonder enige service-onderbreking.

“De Oracle Exadata-oplossing helpt ons bij het nog beter interacteren met passagiers, en het beheren van onze bussen en trams”, zegt Lode Schrauwen, hoofd infrastructuur bij De Lijn. “Verder zorgt de migratie naar de cloud ervoor dat De Lijn toegang heeft tot de laatste technologie. Ook is er een beter businessmodel beschikbaar om inzicht te krijgen in licenties.”

“Naarmate ticketing- en verzendsystemen steeds meer digitaal worden, verwachten passagiers ook dat De Lijn draait op een krachtig en snel systeem”, zegt Jan Wauters, Sales Director Systems bij Oracle België.

Oracle Exadata is een geoptimaliseerd hardware- en softwareplatform, speciaal ontworpen om Oracle-databases te ondersteunen. Het platform is geoptimaliseerd voor zowel hoge prestaties als eenvoudig beheer. Oracle Exadata biedt rekenkracht, opslag en netwerken in één geïntegreerd systeem. Zo is het aantal systemen dat nodig is voor het draaien van bestaande databaseloads terug te brengen. Daarnaast is uitbreiding eenvoudig, zodat ook nieuwe workloads te ondersteunen zijn. Oracle Exadata stelt klanten in staat hun databases op minder servers te consolideren, waardoor de licentie-, stroom- en supportkosten zijn te verlagen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This