Konica Minolta wint prijs voor verbeteren slimme werkomgeving van de toekomst

3 mei 2018

Konica Minolta Business Solutions heeft de ´Buyers Lab PaceSetter Award for Smart Workplace Vision´ ontvangen van Keypoint Intelligence, analist voor de digitale beeldvormingsindustrie. Technologie transformeert onze manier van werken, en onze kantooromgevingen veranderen mee. Dit heeft tot gevolg dat bedrijven oplossingen voor hun werkomgeving zoeken die voldoen aan de marktvraag. Na een grondig onderzoek naar deze ontwikkelingen hebben de analisten van Keypoint Intelligence-Buyers Lab besloten om de prestigieuze Smart Workplace Vision Award aan Konica Minolta toe te kennen. Dit eerbetoon viel Konica Minolta als enige leverancier in zijn bedrijfstak ten deel dankzij Konica Minolta’s visie op de werkplek van de toekomst, investeringen in innovatieve technologie en een duidelijk stappenplan dat klanten begeleid  bij deze nieuwe ontwikkelingen.

“Kantooromgevingen evolueren en Konica Minolta verandert mee”, aldus Jamie Bsales, directeur Solutions Analysis bij Keypoint Intelligence. “Het bedrijf heeft een duidelijk beeld wat de slimme werkplek van de toekomst inhoudt en bouwt actief aan die toekomst met een combinatie van interne productontwikkeling, acquisities en partnerovereenkomsten. Bovendien zorgt Konica Minolta voor de vereiste infrastructuur en producten die deze initiatieven voor de slimme werkplek ondersteunen. Daartoe biedt Konica Minolta een uitgebreid portfolio, zoals apparatuur en oplossingen voor documentimaging en -verwerking (Konica Minolta’s kernactiviteit), slimme receptionisten, samenwerkingssystemen, robotica en geavanceerde beveilig  ing via videosurveillance – plus de IT-diensten die zorgen dat alles functioneert.”

In het onderzoek van Keypoint Intelligence, het eerste in zijn soort, worden de strategieën voor de slimme werkomgeving van belangrijke leveranciers van kantoorapparatuur onder de loep genomen. Daarbij wordt van elk bedrijf de visie op de slimme werkplek geëvalueerd, alsook de huidige en toekomstige producten en diensten, en hoe klanten worden meegenomen in die visie. Verder wordt onder meer gekeken naar bestaande en toekomstige afzetkanalen, marktintroductiestrategieën en de mogelijkheid om de visie uit te voeren. Konica Minolta wordt geprezen voor zijn duidelijke visie, een productportfolio dat verder reikt dan Konica Minolta’s kernactiviteit, en de mogelijkheid om zijn visie te realiseren.

“We helpen onze klanten om te anticiperen op een toekomst waar fysieke locaties en fysieke documenten minder relevant worden en het beheer van informatiestromen een essentiële voorwaarde vormt voor succes”, aldus Olaf Lorenz, General Manager van de internationale marketingdivisie van Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH. “We zijn erg trots dat we de enige leverancier in onze sector zijn die deze prijs ontvangt voor onze inspanningen om geïntegreerde, slimme kantooroplossingen te ontwikkelen waarbij onze expertise op het gebied van hardware, software en diensten volledig tot zijn recht komt.” Keypoint Intelligence-Buyers Lab signaleerde bovendien Konica Minolta’s geavanceerde capaciteiten op het gebied van IT- en clouddiensten, beveiliging, automatisering van bedrijfsprocessen, alsook kunstmatige intelligentie, mobiliteit, integrale communicatie en samenwerking – onmisbare bouwstenen voor de slimme werkplek van de toekomst. Konica Minolta wist verder te imponeren door zijn partnerovereenkomsten met andere technologiebedrijven in zijn sector en door baanbrekende producten, zoals de Workplace Hub. In EMEA wordt de mogelijkheid om effectieve oplossingen te bieden versterkt door het Europese Business Innovation Center van Konica Minolta en een toegewijd ontwikkelingsteam dat slimme kantooroplossingen ontwerpt en test in samenwerking met IT-afdelingen, managers van productiefaciliteiten en de HR-afdeling.

Pin It on Pinterest

Share This