Cryptshare lanceert automatische uitwisseling van wachtwoorden

16 april 2018

Cryptshare kondigt de QUICK-technologie aan, een nieuwe technologie om het uitwisselen van wachtwoorden voor de bescherming van e-mailcommunicatie  te vereenvoudigen. Cryptshare demonstreert de bètaversie van deze technologie voor het eerst tijdens de RSA Conference, die gehouden wordt van 16 tot 20 april in San Francisco. Cryptshare is mede-exposant op de stand van TeleTrusT en zijn te vinden op het Duitse paviljoen – stand 3927/20, #RSAC.

Wachtwoordmisbruik en wanbeheer zijn een belangrijke oorzaak van veel datalekken. QUICK lost het aloude probleem op van het uitwisselen van wachtwoorden ter bescherming van versleutelde e-mailberichten en bestandsoverdrachten. Het elimineert de noodzaak om voor iedere e-mail of bestandsoverdracht opnieuw een wachtwoord uit te moeten wisselen tussen verzender en ontvanger.

Met QUICK is  een gedeelde infrastructuur ten behoeve van public en private keys niet langer nodig en hoeven er geen wachtwoorden meer te worden verstuurd  via een SMS. De nieuwe technologie werkt zonder user accounts. QUICK zorgt ervoor dat de gebruiker zelf geen wachtwoorden meer hoeft aan te maken, uit te wisselen en te beheren. Zo creëert QUICK een veiligere omgeving voor zowel e-mail- als bestandsuitwisseling.

Bij de eerste overdracht tussen verzender en ontvanger wordt automatisch een geheime code uitgewisseld, welke vervolgens wordt gebruikt voor de aanmaak van unieke wachtwoorden die bij alle toekomstige informatie-uitwisseling zullen worden toegepast. Voor de ontvanger worden die wachtwoorden automatisch uit de ontvangen e-mail afgeleid zonder dat ze door  de verzender hoeven te worden gedeeld. Anders dan de PKI-oplossingen (Public en Private Keys) hoeft de verzender hiervoor geen infrastructuur op te zetten voor het beheer van  de encryptiesleutels. Daarmee worden de kosten van beveiliging drastisch verlaagd, is de implementatie snel en eenvoudig te realiseren en kan iedere e-mail worden beveiligd zonder extra handelingen voor verzender en ontvanger. De invloed op de gebruikerservaring is dusdanig dat alle  gegevensuitwisseling en iedere e-mail altijd eenvoudig beveiligd kan worden.

“Wij vinden dat het inzetten van encryptie voor e-mail net zo makkelijk moet zijn als normale e-mail. Daarom hebben wij gezocht naar een manier die het mogelijk maakt om wachtwoorden automatisch uit te wisselen zonder dat de verzender daar iets van merkt en zonder dat daarvoor een infrastructuur hoeft te worden ingericht bij de ontvanger.” aldus Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare. “QUICK verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar neemt ook de administratieve taak rondom het uitwisselen van wachtwoorden weg. Zo wordt het mogelijk alle communicatie in alle gevallen voor iedere e-mail te beveiligen.”

De nieuwe QUICK-technologie wordt in de tweede helft van 2018 geïntroduceerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This