Commvault breidt integratie met Microsoft Azure Stack uit

16 april 2018

Commvault heeft de integratie met Microsoft Azure Stack uitgebreid. Bedrijven kunnen daarmee profiteren van vereenvoudigde mogelijkheden voor het migreren, beheren, beschermen en activeren van data in Azure Stack, publieke cloud-omgevingen in Azure en andere hybride cloud-omgevingen. Het Commvault Data Platform biedt organisaties met hybride cloud-omgevingen op basis van Azure Stack uitgebreide mogelijkheden voor gegevensbeheer om hun digitale transformatie te bespoedigen. Hiermee kunnen ze de flexibiliteit vergroten, de risico’s terugdringen en hun bedrijfsresultaten verbeteren.

Commvault maakt het eenvoudig voor bedrijven, zorginstellingen, organisaties in de publieke sector en managed service providers om Azure Stack te gebruiken in de vorm van een Commvault-appliance. Met de software van Commvault kunnen organisaties data en workloads snel verplaatsen tussen hybride clouds op basis van Azure Stack, publieke clouds op basis van Azure, andere cloud-omgevingen, on premises-omgevingen op locatie en legacy-infrastructuren.

Het Commvault Data Platform helpt hen daarnaast met het beschermen, archiveren, verplaatsen en doorzoeken van data binnen publieke clouds op basis van Azure Stack. Dit maakt het eenvoudiger om data te vinden voor e-discovery en voor de naleving van richtlijnen voor gegevensbescherming, gegevens te herstellen na ransomware-aanvallen en andere datacalamiteiten en inzichten uit data te putten met tools voor gegevensanalyse.

Commvault heeft de integratie van zijn technologie met Azure Stack uitgebreid om gebruikers nieuwe mogelijkheden te bieden bij hun digitale transformatie. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Indexering van Microsoft OneDrive for Business-content: Met Commvault kunnen gebruikers nu eenvoudig OneDrive for Business-documenten in hybride cloud-omgevingen op basis van Azure Stack doorzoeken en indexeren. Hetzelfde geldt voor andere ongelijksoortige data, zoals Microsoft Exchange- en Microsoft SharePoint-bestanden.
 • Verbeterde flexibiliteit en meer opties voor gebruikers: Nieuwe Software-as-a-Service (SaaS)-opties van Commvault vormen een aanvulling op de huidige ondersteuning voor bedrijven die Commvault gebruiken op locatie, in Azure, in Azure Stack en op basis van Commvault- appliances.
 • Compliance Apps: De nieuwe Compliance Apps van Commvault bieden organisaties de mogelijkheid om alle persoonlijk herleidbare informatie in Azure Stack in kaart te brengen, bewaken en beheren. Beheerders kunnen zo snel verzoeken van eindgebruikers om inzicht in hun data te krijgen, inwilligen en voldoen aan andere eisen van de regelgeving inzake gegevensbescherming, zoals de GDPR.
 • Live Sync SQL-databases in volledige herstelmodus: De nieuwe Live Sync for Microsoft SQL Server van Commvault is in staat om wijzigingen van back-ups voor een productie-SQL-database in een private Azure Stack-cloud automatisch naar een andere SQL Server te repliceren, zonder extra belasting voor de productieserver.
 • Integrale bescherming van VM’s en herstelmogelijkheden voor IaaS: Commvault biedt organisaties de mogelijkheid om al hun virtuele machines in Azure Stack te beschermen en herstellen, ook naar een andere Azure Stack-omgeving.
 • Fijnmazig herstel van bestanden, Exchange, SharePoint, Microsoft Active Directory-objecten/-kenmerken en mappen in virtuele machines: Commvault biedt organisaties vereenvoudigde mogelijkheden om bestanden en mappen binnen virtuele machines te herstellen.
 • Bescherming van applicaties: Commvault biedt naast back-up- en herstelmogelijkheden voor virtuele machines aanvullende bescherming voor data met ruim 30 plug-ins voor applicaties, databases en bestandssystemen.
 • Migratie naar Azure Stack: Via de plug-ins voor applicaties en bestandssystemen kunnen Commvault-gebruikers eenvoudig bedrijfsgegevens naar Azure Stack overzetten.
 • Flexibele ‘tiering’ van data in storage-lagen: Gebruikers kunnen op eenvoudiger en kostenefficiëntere wijze data verplaatsen tussen private clouds op basis van Azure Stack en Azure Hot, Cool en Archive Blob Storage.
 • Een integrale oplossing voor gegevensbeheer: Commvault biedt Azure Stack aan in de vorm van een appliance voor gegevensbeheer.
 • Multi-tenancy en selfservice: Gebruikers kunnen veilig en probleemloos hun data in hybride Azure Stack-omgevingen beheren.
 • Volledige toegang tot data voor e-discovery: Net zoals bij alle oplossingen van Commvault is de data die in Azure Stack wordt opgeslagen volledig toegankelijk voor Cognitive Services en het inwilligen van e-discoveryverzoeken.

“Commvault bouwt voort op zijn 18 jaar lange samenwerking met Microsoft om gebruikers van Microsoft Azure Stack dezelfde krachtige mogelijkheden voor gegevensbeheer te bieden als voor publieke Azure-clouds en andere infrastructuren”, zegt Randy De Meno, chief technologist Microsoft Products & Microsoft Partnerships bij Commvault. “De combinatie van Azure Stack en Commvault biedt organisaties een private cloud-oplossing op locatie voor hun hybride omgevingen. Ook biedt het managed service providers een uitgelezen kans om SaaS-diensten van Commvault aan hun klanten aan te bieden.”

“Microsoft Azure-gebruikers kunnen nu profiteren van flexibele mogelijkheden voor gegevensbeheer in uiteenlopende typen opslagomgevingen op locatie en in de cloud”, zegt Tad Brockway, directeur Azure Storage bij Microsoft. “De uitgebreide integratie van Commvault met Microsoft Azure Stack helpt onze gezamenlijke klanten om de risico’s en complexiteit terug te dringen en consistentie te realiseren binnen hun complete ICT-omgeving.”

Krachtige gebruikseenvoud voor Azure

De Azure Certified-software van Commvault stelt organisaties in staat om data op locatie en in de cloud te beheren met één platform. De oplossing van Commvault biedt centrale policies voor data governance en uitgebreide mogelijkheden voor back-ups, gegevensherstel, het beheren en doorzoeken van data en e-discovery. Het gebruik van native integratie in plaats van de gastmodus maakt het mogelijk om alle mogelijkheden van Azure Stack en integratie met Azure te benutten. Dit is mogelijk voor zowel single-tenant als multi-tenant Azure Stack-omgevingen.

Commvault is Microsoft Gold Certified Partner. Het was een van de eerste bedrijven die het predicaat Azure Certified ontving. Dat houdt in dat Commvault zijn complete oplossing voor databeheer even efficiënt in Azure Stack en Azure Public Cloud kan laten draaien als in omgevingen op locatie. Microsoft gebruikt al sinds bijna twintig jaar Commvault-technologie voor producten als de Xbox, Microsoft Office 365 en ADP. Microsoft kan hierdoor op zijn beurt de wereldwijde klanten van Commvault helpen om gebruik te maken van best practices.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This