On-demand colocatie provider Datacenter.com breidt netwerk ecosysteem in Amsterdam uit met Cogent

4 april 2018

Datacenter.com, een carrier- en cloud-neutrale leverancier van colocatie services die meer dan 500.000 dollar voor zijn domeinnaam betaalde en een snelle uitrol gepland heeft van grootschalige, on-demand datacenters in een select aantal markten wereldwijd, heeft Cogent Communications toegevoegd aan het portfolio van carrier netwerken die beschikbaar zijn in het Datacenter.com AMS1 datacenter in Amsterdam.

Cogent heeft een Point-of-Presence (PoP) in Datacenter.com AMS1 gecreëerd, een datacenter met een uiterst energiezuinig ontwerp en een gecalculeerde pPUE van 1,04. De Cogent PoP stelt Datacenter.com in staat om het eigen netwerk ecosysteem op deze locatie uit te breiden en tegemoet te komen aan de eisen van cloud providers en andere klanten met hoge eisen ten aanzien van redundantie en hoge volumes bandbreedte.

Cogent Communications is een multinationale ‘Tier 1’ Internet Service Provider (ISP) met een datacenter gebaseerd carrier netwerk. Dit netwerk heeft een volledige dekking in Noord Amerika, en via de Atlantische Oceaan in heel Europa, alsook via de Stille Oceaan in geheel Azië. Cogent heeft in totaal meer dan 92.300 kilometer aan beschikbare fiberverbindingen tussen steden, en meer dan 50.200 kilometer aan fiberverbindingen in grootstedelijke gebieden. De netwerk carrier biedt zijn services aan in meer dan 199 markten wereldwijd. Ook biedt het bedrijf interconnectiviteit met meer dan 6.150 andere netwerken.

“Cogent heeft een enorme netwerkinfrastructuur met daadwerkelijk wereldwijd bereik,” zegt Stefan Arbias, Sales Director Europe, Cogent Communications. “Het is een zeer redundant uitgevoerd netwerk dat gebruikers gigantische hoeveelheden kostenefficiënte bandbreedte biedt. De PoP die Cogent nu in het onlangs geopende Datacenter.com AMS1 heeft geïmplementeerd, betekent een belangrijke aanvulling op het wereldwijde netwerk van Cogent – dat gebruik maakt van datacenters zoals die van Datacenter.com. De Amsterdamse metropoolregio is een belangrijke internet hub voor onze klanten. Deze uitbreiding in Amsterdam is daarom van fundamenteel belang voor Cogent, vooral ook omdat Datacenter.com strategisch gepositioneerd is in Amsterdam Zuidoost – een gebied met een zeer hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels en wereldwijde connectiviteit.”

Hoge volumes bandbreedte

De toevoeging van Cogent aan het carrier- en cloud-neutrale ecosysteem van netwerk providers in Datacenter.com AMS1, betekent voor Datacenter.com een belangrijke aanvulling op de bestaande mix van netwerk providers in het datacenter in Amsterdam. Cogent zal op deze locatie end-to-end services en netwerkbeheer aan klanten bieden. Het 5.000 vierkante meter grote datacenter in Amsterdam is uitgerust met een 2N volledig redundant uitgevoerde stroomvoorziening (wat onderhoud in bedrijf mogelijk maakt zonder interruptie). Het datacenter biedt daarnaast een high-density infrastructuur en is ingericht om schaalbare IT infrastructuren te faciliteren. Verder maakt het Datacenter.com AMS1 datacenter gebruik van 54U racks, welke ontworpen zijn voor schaalbaarheid en flexibiliteit – om tegemoet te komen aan de dynamische wensen en eisen van cloud providers wereldwijd.

“Cogent is een krachtige aanvulling op onze bestaande enterprise-grade mix van carriers met wereldwijde netwerken,” zegt Jochem Steman, CEO van Datacenter.com. “De uitbreiding van Cogent’s glasvezelnetwerk naar ons Amsterdam AMS1 colocatie datacenter is van cruciaal belang voor onze strategie om een rijke hoeveelheid connectiviteit aan te bieden, in dit datacenter maar ook in de datacenters die wij binnenkort elders in de wereld zullen openen. De hoge volumes aan beschikbare bandbreedte en de lage latency die Cogent biedt, maar ook de kostenefficiëntie van Cogent’s netwerk services, zal onze klanten zeker aanspreken. Het aanbod voorziet tevens in de behoeften van veeleisende gebruikers zoals cloud providers.”

Onlangs kondigde Datacenter.com de lancering aan van een wereldwijd Channel Partner Program voor zijn on-demand colocatie services met maandelijkse contracten. Dit channel programma is gericht op cloud service providers (CSPs), managed service providers (MSPs), system integrators, en IT consultancy bedrijven. Het channel programma stelt hen staat om Datacenter.com’s carrier- en cloud-neutrale colocatie services te bundelen met hun eigen oplossingen.

“De solide merknaam van Datacenter.com, de unieke on-demand propositie, alsook hun compliant infrastructuur en professionele management, sluiten goed aan bij de strategie van Cogent om het wereldwijde netwerk continue uit te breiden met PoP’s in enterprise-grade datacenters,” zegt Arbias. “Daarnaast zijn wij gecharmeerd van hun ambitieuze groeistrategie en hun planning om binnenkort nieuwe datacenters elders in de wereld te openen. De samenwerking met Datacenter.com betekent voor ons een serieuze uitbreiding van onze footprint in de regio Amsterdam en daarmee ook in de Europese markt. Voor Datacenter.com klanten betekent het dat zij toegang krijgen tot een van de grootste netwerken met de beste connectiviteit wereldwijd.”

Pin It on Pinterest

Share This