Pure Storage komt met ’s werelds eerste geïntegreerde infrastructuur voor AI

6 april 2018

Pure Storage kondigt de eerste totaaloplossing voor AI-Ready Infrastructure (AIRI) aan, mogelijk gemaakt door NVIDIA. AIRI is gebouwd door Pure Storage en NVIDIA en is speciaal ontwikkeld om data-architecten, wetenschappers en managers in staat te stellen de kracht van de NVIDIA DGX-1 uit te breiden en AI voor elke organisatie mogelijk te maken. AIRI stelt het bedrijfsleven, overheidsinstanties en cloud providers in staat om nieuwe, impactvolle innovaties sneller voor de mensheid beschikbaar te maken.

AIRI stelt organisaties in staat om data in een ongekend tempo om te zetten in innovatie. AI helpt ondernemingen niet alleen met innovaties op productniveau, maar ook om hun dagelijkse operaties te leiden in tijden van enorme verandering. Volgens Gartner zet in 2020 80% van de ondernemingen AI in. AIRI biedt een eenvoudige maar zeer krachtige architectuur die organisaties met een data-centrische infrastructuur nodig hebben om de werkelijke kracht van AI te benutten.

Realiteit in plaats van toekomstbeeld

“AI biedt een fantastisch potentieel voor de wereld en de mensheid”, zegt Charles Giancarlo, CEO van Pure Storage. “AI biedt de mogelijkheid om de kwaliteit van ons leven drastisch te verbeteren. Veiligere zelfrijdende voertuigen zullen tienduizenden verkeersslachtoffers voorkomen en ons leven efficiënter maken. AI zorgt voor wetenschappelijke doorbraken waardoor preventieve gezondheidszorg niet langer een vaag toekomstbeeld is, maar realiteit. AI zal consumenten een zeer persoonlijke beleving bieden en online communities veiliger maken. AIRI zal AI-onderzoek versnellen en innovators in staat stellen sneller vooruitgang te boeken om met data een betere wereld te creëren.”

Verlost van complexe infrastructuren

AIRI is door Pure Storage en NVIDIA ontwikkeld als een volledig geïntegreerde software- en hardware-oplossing. Hiermee worden bedrijven verlost van de complexe infrastructuren die grootschalige inzet van AI verhinderen. AIRI is opgebouwd uit Pure Storage FlashBlade, ’s werelds eerste opslagplatform dat specifiek is ontwikkeld voor AI en analysetoepassingen, en vier NVIDIA DGX-1 supercomputers. Het geheel biedt een performance van vier petaflops met NVIDIA Tesla V100 GPU’s. Deze systemen zijn onderling verbonden via Arista 100GbE switches die GPUDirect RDMA ondersteunen voor maximale gedistribueerde training performance. AIRI wordt ondersteund door NVIDIA Cloud DL Stack en de Pure Storage AIRI Scaling Toolkit. Hiermee kunnen datawetenschappers hun AI-initiatieven starten binnen enkele uren, in plaats van weken of maanden.“Ondernemingen kijken hoe zij hun AI-infrastructuur kunnen opschalen om hun belangrijkste uitdagingen aan te pakken en kansen te benutten”, zegt Jim McHugh, Vice President en General Manager Deep Learning Systems van NVIDIA. “Met AIRI krijgen onze klanten de beschikking over een combinatie van toonaangevende rekenkracht en high performance opslag met bewezen resultaten.”

Innovatieve technologieën

“AI is uitgegroeid van een hypothetische technologie tot een bedrijfskritisch, strategisch middel voor ondernemingen. We zien dat AI in alle sectoren zorgt voor nieuwe businessmodellen, efficiëntere processen en gepersonaliseerde gebruikersbelevingen en waarde aan bedrijfsproposities toevoegt”, zegt Ritu Jyoti, Research Director, Infrastructure Cognitive/AI and Big Data Analytics Workloads bij marktonderzoeker IDC. “Pure Storage en NVIDIA hebben innovatieve technologieën ontwikkeld om de toepassing van AI te versnellen met een robuuste, geoptimaliseerde en eenvoudig te gebruiken oplossing voor elke AI-toepassing.”

Revolutie

Paige.AI richt zich op het revolutionaliseren van de klinische diagnose en behandeling van kanker met behulp van AI. Pathologie is het fundament van de meeste kankerdiagnoses. Toch zijn de meeste pathologische diagnoses gebaseerd op handmatige, subjectieve processen die meer dan een eeuw geleden zijn ontwikkeld. Paige.AI wil nu pathologie en diagnostiek transformeren van kwalitatieve naar kwantitatieve disciplines.“Data is de brandstof voor AI. Met toegang tot een van ’s werelds grootste tumorpathologie-archieven, hadden we de meest geavanceerde deep learning infrastructuur nodig die we konden krijgen,” zegt dr. Thomas Fuchs, oprichter en Chief Science Officer van Paige.AI. “We zijn uitgekomen bij de krachtige combinatie NVIDIA DGX-1 en Pure Storage FlashBlade. Daarmee kunnen we enorme hoeveelheden data omzetten in klinisch gevalideerde AI-toepassingen.”“FlashBlade is onbetwist de beste opslagoplossing voor AI-workflows en na slechts zes maanden partnership met Pure Storage zijn we enthousiast over AIRI om het moeilijkste AI-probleem op te lossen”, zegt Jérôme Bélan, CEO EMEA van PNY Technologies. “We zijn al ruim tien jaar partner van NVIDIA en voorzagen het potentieel van de combinatie van FlashBlade en DGX-1. We zijn blij met het resultaat van de samenwerking tussen het technische team van NVIDIA en Pure Storage om een compleet systeem te finetunen. Het gebruik van GPUDirect RDMA zorgt voor een heel krachtige oplossing om grootschalige AI-projecten te versnellen en te vereenvoudigen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This