Ciena introduceert verbeterde policy-mogelijkheden voor Blue Planet platform

28 maart 2018

Ciena introduceert verbeterde policy-mogelijkheden in het Blue Planet automatiseringsplatform. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de architectonische structuur van het open-source Open Networking Automation Platform (ONAP) van de Linux Foundation. Dit ondersteunt netwerkproviders bij de evolutie naar adaptievere, meer softwaregerichte netwerken.

Het nieuwe policy-systeem van Blue Planet ondersteunt high-end use-cases met een gesloten automatiseringssysteem. Hierdoor krijgen operators meer controle over hun infrastructuur zodat zij intent-based policies kunnen opzetten waarmee netwerkstoringen beter kunnen worden opgelost en waardoor uitbreidingen beter in te plannen zijn (‘dynamische schaalbaarheid’).

Policies spelen een belangrijke rol bij closed-loop netwerk-automatisering. Zij liggen aan de basis van hoe de netwerksoftware automatisch geplande capaciteitsuitbreidingen en storingsscenario’s uitvoert.

Blue Planet maakt gebruik van meerdere geavanceerde open-source concepten, in combinatie met innovaties die in-house door Ciena zijn ontworpen. Door Blue Planet compatibel te maken met de belangrijkste onderdelen van ONAP weet Ciena de interoperabiliteit en toepasbaarheid van Blue Planet verder te vergroten.

Ciena Blue Planet combineert nu ONAP VNF descriptors met de ETSI ISG NFV Release 2. Door middel van het ondersteunen van beide specificaties biedt Ciena klanten meer keus in snel ontwikkelende netwerkomgevingen.

Ciena draagt actief bij aan meerdere open-source initiatieven, o.m. ONOS, CORD, MEF LSO  en is Silver Member van ONAP, na lid te zijn geworden in 2017.

De ondersteuning van Blue Planet voor de ONAP VNF-descriptors en -verpakkingsspecificaties zijn vandaag beschikbaar. De verbeterde policy ssubsystemen zullen in de tweede helft van 2018 beschikbaar komen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This