T-Systems voegt nieuwe functies toe aan Open Telekom Cloud

27 maart 2018

T-Systems voegt twee nieuwe functies toe aan de op Open Stack gebaseerde publieke Open Telekom Cloud (OTC): de Data Ingestion Service en de Document Database Service. Deze functies maken het voor gebruikers eenvoudiger grote hoeveelheden data te migreren en databases te beheren.

T-SystemsMet de Data Ingestion Service (DIS) kunnen gebruikers automatisch grote hoeveelheden data streamen naar OTC. De datastromen bereiken het cloudplatform continu en in realtime, of in batches. DIS helpt ook bij het prioriteren van gegevensbronnen, het valideren van individuele bestanden en het doorsturen van gegevens naar de juiste bestemming.

De Document Database Service (DDS) vereenvoudigt het beheer van verschillende gestructureerde data in een database. Via een console is het mogelijk database-instances te creëren, monitoren en schalen. OTC ondersteunt hiervoor een NoSQL-database gebaseerd op het MongoDB Community Edition-protocol.

Meer uitbreidingen

De nieuwe release van OTC biedt naast DIS en DDS ook andere vernieuwingen, waaronder nieuwe varianten van de Elastic Cloud Server (ECS) en de Bare Metal Server (BMS). Zo is ECS nu beschikbaar met 60 virtuele CPU’s en tot 512 GB RAM. Ook ondersteunt ECS nieuwe GPU’s die in het bijzonder geschikt zijn voor toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, cryptografie en machine learning. Het BMS-aanbod is uitgebreid met twee modellen voor hoge prestaties.

Andere uitbreidingen in de nieuwe release van OTC zijn:

  • Image Management Service: OTC ondersteunt het VHDX-beeldformaat van Windows-systemen.
  • Tag Management Service: met behulp van tags kunnen gebruikers meer middelen toewijzen aan verschillende kostenplaatsen. Dit maakt het bijhouden van de administratie en boekhouding makkelijker.
  • NAT-gateway als onderdeel van een Virtual Private Cloud: hiermee kunnen gebruikers meerdere servers combineren onder één IP-adres. Hierdoor is het niet nodig een eigen server te installeren die de rol van gateway op zich neemt.
  • Private Line Access Service (PLAS): directe verbindingen via ethernet zijn met deze functie eenvoudiger te bestellen en sneller te implementeren.
  • Meer veiligheid en een internetverbinding voor Workspace Service: bedrijven die virtuele desktops uit de OTC gebruiken kunnen gebruik maken van tweefactorauthenticatie om hun veiligheid te vergroten. Ook hebben gebruikers met virtuele desktops toegang tot het internet.
  • Storage Lifecycle Management: gegevens gaan op basis van regels naar goedkopere opslagklassen.
  • Content Delivery Network: gebruikers kunnen het Content Delivery Network van Akamai afnemen in combinatie met OTC. Dit stelt bedrijven in staat de toegankelijkheid van hun webdiensten te verbeteren voor klanten op iedere locatie.

Pin It on Pinterest

Share This