Nieuwe adaptive networking-oplossingen voor verbeterde capaciteit en schaalbaarheid van glasvezelnetwerken

14 maart 2018

Ciena tilt zijn packet-optical portfolio naar een hoger plan door er belangrijke mogelijkheden voor aggregatie, schaal- en programmeerbaarheid aan toe te voegen, gericht op de wensen van service providers voor meer capaciteit en betere schaalbaarheid. Het nieuwe 8180 Coherent Networking Platform en het 6500 Reconfigurable Line System (RLS) maken de weg vrij voor adaptievere netwerken met een hogere capaciteit, die ondersteuning bieden in toepassingen als Data Center Interconnect (DCI), 4G/5G (-backhaul) en Fiber Deep.

De 8180- en 6500 RLS-platformen van Ciena helpen u om netwerkcomplexiteit de baas te worden. Deze platformen paren zeer schaalbare bandbreedte- en aggregatiemogelijkheden aan geïntegreerde intelligentie en programmeerbaarheid, met een verbeterde ervaring voor de eindgebruiker als resultaat. Operators krijgen zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om hun netwerken veel sneller uit te rollen. Eindgebruikers krijgen de beschikking over hoge bandbreedte-services zoals videostreaming en virtual reality-toepassingen en daarnaast Internet of Things (IoT) en ‘machine-to-machine’-toepassingen zoals digitale gezondheidsservices en connectiviteit ten bate van zelfrijdende voertuigen.

Belangrijkste feiten:

  • Operators van draadloze en bekabelde netwerken en datacenters kiezen voor verdichtingsinitiatieven om hun netwerkcapaciteit te vergroten en concurrentievoordeel te behalen. Dit is een reactie op de continue groei van het gebruik van mobiele apparaten en de toenemende vraag vanuit de consument naar connectiviteit met voldoende snelheid.
  • Ciena introduceert twee nieuwe producten om operators te helpen in te spelen op deze dynamische markt. Deze producten dragen bij aan operationele efficiëntie door maximale mogelijkheden te combineren met een minimale ecologische voetafdruk. Deze producten zijn:
    • Het 8180 Coherent Networking Platform is een stackable switch voor L2 aggregatie met hoge dichtheid. Dit platform combineert hoge capaciteit, aantrekkelijke vormfactor, openheid en programmeerbaarheid van een datacenter-switch met de toonaangevende capaciteit en ingebouwde optische intelligentie van Ciena’s eigen coherente WaveLogic-technologie. Het 8180-platform biedt krachtige packet-optical mogelijkheden, ondersteuning voor 400G-golflengten en is schaalbaar tot 6.4 Tb/s.
    • Het 6500 Reconfigurable Line System is een programmeerbaar, open en modulair lijnsysteem dat schaalbaar is voor ondersteuning van de hoogste bandbreedtevereisten van DCI-toepassingen en voor toepassingen in kabelnetwerken in grote steden en over lange afstanden. Service providers krijgen de mogelijkheid te kiezen hoe ze hun lijnsystemen willen inzetten (geïntegreerd of gesplitst). Bovendien reduceert het de ecologische voetafdruk en breidt het de glasvezelcapaciteit uit met de L-band.
  • Het 8180- en 6500 RLS-platform van Ciena zijn beide ontworpen voor eenvoudig gebruik met een IT-georiënteerd operationeel model. Ze bevatten veelgebruikte open API’s voor programmeerbaarheid van software, geautomatiseerde provisioning en streaming telemetrie. Bovendien zijn deze platformen eenvoudig te integreren met backoffice systemen. Met deze nieuwe producten breidt Ciena het aanbod voor klanten verder uit. Ciena speelt hiermee in op de uiteenlopende modellen voor technologieconsumptie in moderne on-demand omgevingen.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This