Nieuwe Metro Fabric helpt operators bij modernisering metro services

14 maart 2018

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert de Metro Fabric. Deze oplossing vereenvoudigt de ontwikkeling en aanlevering van netwerkservices binnen complexe metronetwerken.

De Metro Fabric maakt gebruik van de recent geïntroduceerde, in samenwerking met Affirmed Networks/Netronome ontwikkelde Juniper Contrail Provider Cloud en Juniper Networks Programmable Photonic Layer. Deze oplossingen bieden operators de mogelijkheid om op eenvoudige wijze gedistribueerde clouds voor nieuwe 5G- en IoT-diensten in te richten.

Er is momenteel sprake van een explosieve groei van diensten en het aantal verbonden apparaten, die metronetwerken moeten ondersteunen. Metronetwerken vertegenwoordigen de laag van de netwerkinfrastructuur van operators die het vaakst wordt gebruikt om abonnees met het internet te verbinden. Alereerst neemt het gebruik van zakelijke Ethernet-diensten, populaire applicaties zoals Netflix en Skype, IaaS-oplossingen, zoals Amazon Web Services en allerhande IoT-apparaten hard toe. Nieuwe 5G-implementaties zullen deze trend alleen maar verder versterken. Dit resulteert in een complex web van legacy-oplossingen, handmatige processen en ongelijksoortige architecturen en protocollen, dat innovatie in de weg zit én operators voor moeilijke vraagstukken stelt aangaande bandbreedte en kosten.

De Metro Fabric van Juniper omvat producten die albeschikbaar zijn én nieuwe universele metrorouters uit de ACX-reeks van Juniper Networks en routers voor pakkettransport uit de PTX-reeks. De oplossing brengt automatisering, veelzijdigheid, beveiliging en open pakketoptische en IP-technologie naar metronetwerken om de beheereenvoud naar een hoger peil uit te tillen. Operators die metroservices ontwikkelen voor mobiele, zakelijke, kabel-, consumentenglasvezel- en publieke cloud-toepassingen kunnen daarmee een beroep doen op een modern platform voor de ontwikkeling van netwerkservices waarmee ze snel en efficiënt nieuwe diensten kunnen afleveren. Juniper introduceert vandaag de eerste bouwstenen voor gemoderniseerde metronetwerken: twee nieuwe routers uit de ACX-reeks en een nieuwe router voor pakkettransport uit de PTX-reeks. Het zal daarnaast blijven werken aan de realisatie van een Self-Driving Network, waar de nieuwe Metro Fabric deel van uitmaakt.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • DeMetro Fabric biedt de basiscomponenten voor een gemoderniseerd metronetwerk. De oplossing voorziet de operators van hardware- en softwareplatforms waarmee zij op eenvoudige wijze nieuwe services kunnen ontwikkelen en beheren, de operationele kosten kunnen terugdringen en hun kapitaalinvesteringen kunnen stroomlijnen. Juniper introduceert vandaag:

o   De universele metrorouter ACX5448: De ACX5448 is ontwikkeld met het oog op een soepele overgang van 10GbE naar 100GbE voor service providers die zich voorbereiden op de implementatie van 5G. De ruimte- en kostenbesparende metrorouter biedt 48 10GbE-aggregatiepoorten en vier 100GbE uplink-poorten met hoge capaciteit in combinatie met ondersteuning voor Metro Ethernet- en IP-/MPLS VPN-diensten. Operators kunnen de ACX5448 combineren met de bestaande universele metrorouters ACX500, ACX1000 en ACX2000 voor robuuste mogelijkheden voor SLA-beheer, automatisering en provisioning zonder menselijke tussenkomst. Dit draagt bij aan een naadloze overstap en vereenvoudigd beheer.

o   De universele metrorouter ACX6360: De ACX6360 is ontwikkeld om een brug te slaan tussen een veilige pakketoptische transportlaag en IP-/MPLS-netwerken. Operators kunnen daarmee verschillende lagen verenigen tot één platform voor het vereenvoudigen van hun metronetwerken. Het unieke ontwerp van de ACX6360 biedt brancheconforme 256AES MACSec-encryptie voor 10 Gbps, 40 Gbps, 100 Gbps en 200 Gbps CFP2-DCO coherente DWDM-interfaces voor mobile backhaul, DCI, gedistribueerde toegangsarchitecturen voor kabelnetwerken en diverse andere transporttoepassingen.

o   De pakkettransportrouter PTX10002: Horizontale schaalbaarheid is een belangrijk ontwerpprincipe voor cloud providers die de levering van diensten dichterbij abonnees willen brengen om een consistente en kwalitatief hoogwaardige gebruikservaring te waarborgen. De PTX10002 is speciaal gemaakt voor de uitwisseling voor horizontaal schaalbare cloud-architecturen en gegevensuitwisseling met kostenefficiënte 100GbE-interfaces met hoge capaciteit. Cloud providers kunnen daarmee het groeiende netwerkverkeer opvangen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This