Commvault en INFINIDAT brengen databescherming op petabyte-niveau naar grote ondernemingen

13 maart 2018

Commvault is een strategische samenwerking aangegaan met INFINIDAT, een onafhankelijke aanbieder van oplossingen voor gegevensopslag op petabyte-niveau. Het doel is om grote ondernemingen een integrale oplossing te bieden voor hun primaire en secundaire opslagtoepassingen. De samenwerking tussen Commvault en INFINIDAT stelt hen in staat om data op locatie en in de cloud veilig te houden en meer flexibiliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid naar hun IT-omgeving te brengen.

In het kader van deze samenwerking zullen INFINIDAT en zijn netwerk van resellers de software van Commvault aanbieden aan grote ondernemingen die worden geconfronteerd met een exponentiële gegevensgroei. Al deze data moeten ze opslaan, beheren en analyseren. Daarnaast is er sprake van een toenemende kans op beveiligingsincidenten.

INFINIDAT begon in 2014 met de verkoop van InfiniBox, het paradepaardje binnen zijn productaanbod. Recentelijk introduceerde het de Infinidat Backup Appliance. Eén InfiniBox kan meer dan 5 petabytes aan data opslaan. De appliance heeft een kleinere CO2-voetafdruk dan de meeste storage arrays op petabyte-niveau en biedt brancheleidende prestaties en betrouwbaarheid. In tegenstelling tot traditionele grootzakelijke oplossingen die kostbare flash drives gebruiken om voor prestatievermogen te zorgen, hanteert de InfiniBox een softwaregerichte aanpak. Hierbij wordt gebruikgemaakt van algoritmes voor machine learning om optimale prestaties en betrouwbaarheid uit standaard hardware te putten.

Commvault helpt bedrijven om problemen rond gegevensbeheer de baas te worden met zijn uitgebreide dataplatform, dat tevens voorziet in functionaliteit voor databescherming en snel herstel van cyberbedreigingen zoals ransomware. Het Commvault Data Platform biedt bedrijven daarnaast de flexibiliteit die nodig is voor betrouwbaar beheer van gegevens die in het datacenter, in de cloud en op mobiele apparaten zijn opgeslagen.

Grote ondernemingen kunnen de software van Commvault combineren met de storage arrays van INFINIDAT tot een integrale, sterk gedifferentieerde en geïntegreerd oplossing voor databescherming waarmee ze kunnen voldoen aan de strengste SLA’s voor back-up- en herstelprocedures.

“De combinatie van het leiderschap van INFINIDAT in krachtig presterende storage-systemen en dat van Commvault op back-upgebied maakt deze oplossing tot een krachtige propositie voor bedrijven die enorme datavolumes moeten zien te verwerken”, zegt N. Robert Hammer, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Onze samenwerking resulteert in een integrale oplossing voor databescherming voor grote ondernemingen. Dit sluit aan op onze strategie om klanten met petabytes aan data te helpen met het transformeren van hun IT-architectuur. Hiermee breiden wij onze relatie uit met een innovatieve aanbieder van in de praktijk bewezen enterprise storage-oplossingen.”

“De samenwerking met Commvault stelt grote ondernemingen in staat om een beroep te doen op een gecombineerde oplossing voor databescherming voor moderne datacenters”, zegt Moshe Yanai, de bestuursvoorzitter en CEO van INFINIDAT. “Deze oplossing maakt een einde aan problemen rond databescherming waarmee deze organisaties worden geconfronteerd. Dit draagt bij aan ongekende prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid en maakt de tijd van IT-medewerkers vrij, zodat zij ondersteuning kunnen bieden voor de groei van de onderneming.”

Een jaar lang Commvault IntelliSnap gratis op proef

De samenwerking tussen Commvault en INFINIDAT biedt bedrijven de mogelijkheid om Commvault IntelliSnap, dat effectievere en waardevollere snapshots biedt voor databescherming en gegevensherstel, te combineren met InfiniSnap, een oplossing van INFINIDAT die direct herstel biedt, zonder tijdverlies of prestatieverlies van applicaties. InfiniSnap is volledig geïntegreerd met Commvault IntelliSnap om met geavanceerd snapshotbeheer en databescherming bij te dragen aan consistente applicatieprestaties. Dit verlaagt de kosten van back-ups van niet-productiedata.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This