NetApp versterkt focus op hybrid cloud met Cloud Value Management

13 maart 2018

NetApp introduceert een nieuwe consultancyservice: Cloud Value Management (CVM). De dienst helpt bedrijven het meeste uit de cloud te halen en is de eerste consultancyservice die verder gaat dan de verkoop van clouddiensten. De service ondersteunt bedrijven ook bij de voorbereiding op de cloud door middel van een holistisch overzicht van hun behoeften en de ontwikkeling van een duidelijke strategie. Deze stap onderstreept het doel van NetApp om een complete serie hybrid-clouddataservices te bieden, die bedrijven helpt hun digitale transformatie te versnellen.

Voor de realisatie van CVM werkte NetApp samen met twee toonaangevende partners: Minet Technologies, een innovatief bedrijf op het gebied van inkoopoplossingen, en Heymann & Partner, toonaangevend advocatenkantoor gespecialiseerd in technologie. De nieuwe service zal eerst worden uitgerold in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

De twee belangrijkste onderdelen van CVM:

Workshop werken met de cloud: dit is een driedaagse interactieve, interdisciplinaire workshop die een compleet overzicht biedt van de technische, wettelijke en businessaspecten binnen de hybrid-cloudomgeving. De workshop heeft als doel om verschillende afdelingen te verbinden en een gedeeld inzicht te creëren onder alle stakeholders door de belangrijkste businessuitdagingen te identificeren.

Voorbereiding op de cloud: de workshop brengt in kaart hoe de cloud bijdraagt aan de bedrijfsdoelen en biedt een op maat gemaakt business value assessment. Deze op feiten gebaseerde analyse helpt bedrijven de beste implementatieopties te identificeren en een optimale balans te vinden tussen de kosten en de toegevoegde waarde van de cloud. Dit leidt tot een passende transitie- en implementatieroadmap.

Peter Wuest, Sr. Director Cloud Infrastructure & Cloud Data Services EMEA bij NetApp: “Door de groeiende digitalisering stappen steeds meer bedrijven over naar de cloud. Een algemene aanpak voor de bepaling van de cloudstrategie voor een bedrijf is echter niet effectief. Daarnaast hebben organisaties deskundige begeleiding nodig om de cloud zo optimaal mogelijk in te zetten. Cloud Value Management van NetApp komt tegemoet aan deze vraag en zorgt voor de bewustwording, opleiding, evaluatie en het ontwerpen van een complete strategie, zodat bedrijven het cloudplatform volledig kunnen benutten. In plaats van de cloud te zien als simpelweg een onderdeel van IT, hanteert CVM een holistische aanpak. Met een uitgebreid business value assessment zet CVM de cloud om in een concurrentievoordeel.” De introductie van een nieuwe Cloud Data Services Sales Unit, in EMEA geleid door Peter Wuest, versterkt de aanhoudende focus van NetApp op een datagedreven uitbreiding van de hybrid cloud.

David Inbar, Managing Director van Minet Technologies: “We zijn blij om met NetApp samen te kunnen werken in het aanbieden van Cloud Value Management-consultancy. Steeds meer klanten zijn op zoek naar deskundig advies op het gebied van cloudbeheer. Dankzij dit advies kunnen ze technische storingen met mogelijk serieuze gevolgen voor het bedrijf voorkomen. Met CVM helpen we bedrijven het maximale uit de cloud te halen en een concurrentievoordeel te creëren.”

Dr. Moritz Hüsch, Partner bij Heymann & Partner: “Als data-autoriteit op het gebied van de hybrid cloud begrijpt NetApp hoe belangrijk een holistische aanpak is. Een aanpak die daarnaast rekening houdt met de technische en wettelijke aspecten voor een succesvolle cloudroadmap. Met de GDPR in aantocht is met name het wettelijke aspect belangrijker dan ooit tevoren. We zijn blij met NetApp te kunnen samenwerken om alle stakeholders samen te brengen en optimale businesswaarde uit de cloud te halen.”

Met zijn Cloud Value Management-initiatief biedt NetApp een holistisch hybrid cloud business value assessment en de juiste training. Het stelt organisaties zo in staat het meeste uit hun data te halen en innovatie te bewerkstelligen op basis van een geoptimaliseerde bedrijfsvoering.

Pin It on Pinterest

Share This