Modulair UPS-systeem van startup maakt gebruik van nikkel-zink accu’s

13 maart 2018

ZincFive kondigt een modulair UPS-systeem voor datacenters aan op basis van nikkel-zink (NiZn) accu’s: de ZincFive UPS Model 48-3-208. De Amerikaanse start-up stelt dat de NiZN accu’s een langere levensduur hebben dan het volledige UPS-systeem en in tegenstelling tot loodzuuraccu’s niet met enige regelmaat vervangen hoeven te worden. Het modulaire UPS-systeem wordt gelanceerd op de Data Center World Global conferentie in San Antonio in de Amerikaanse staat Texas.

De ZincFive UPS Model 48-3-208

De ZincFive UPS Model 48-3-208

Dit meldt DatacenterDynamics. NiZn accu’s zijn niet nieuw. De accu’s werden ontwikkeld door de uitvinder Thomas Edison. De toepassing van de accu’s was tot nu toe echter beperkt doordat NiZn accu’s een beperkt aantal keer kunnen worden herladen. ZincFive meldt deze beperking te hebben overwonnen en hierdoor van NiZn accu’s een interessant alternatief te kunnen maken voor traditionele loodzuuraccu’s en meer recente lithium-ion (Li-Ion) accu’s.

Voordelen van NiZn accu’s

De startup stelt dat NiZn accu’s verschillende voordelen bieden ten opzichte van traditionele Li-Ion accu’s. Zo zijn NiZn accu’s minder schadelijk voor het milieu en fysiek veiliger dan Li-Ion accu’s. Ook hebben zij een langere levensduur, vereisen zij minder onderhoud en zijn zij geschikt voor gebruik bij extremere temperaturen.

De ZincFive UPS Model 48-3-208 is voorzien van NiZn accu’s in combinatie met inverters ontworpen door CE+T Power, die indien nodig door gebruikers zelf kan worden vervangen. Het gaat om een 3-fase systeem dat volledig modulair is, waardoor de capaciteit in stappen van 6kW kan worden verhoogd tot een maximum van 48kW per cabinet. Door de compact afmetingen van de UPS kan het systeem dicht bij de apparatuur worden geplaatst. Het systeem heeft een voltage van minder dan 60V, wat betekent dat het UPS-systeem veilig kan worden aangeraakt zonder risico’s op elektrische schokken.

Pin It on Pinterest

Share This