ZTE virtualiseert mobile core van VOO

12 maart 2018

ZTE Corporation heeft een overeenkomst met Nethys (VOO) getekend voor de volledige virtualisatie van de ‘mobile core’ en de digitale transformatie van het netwerk van het bedrijf. VOO is eigendom van de Belgische kabelbedrijven Nethys en Brutele en bedient klanten in Brussel en Wallonië met communicatiediensten, waaronder internet, vaste telefonie, en digitale, interactieve tv. VOOmobile wordt door Nethys als Light MVNO gerund.

Al in december 2017 maakte ZTE het exclusieve bod aan VOO bekend voor een digitaal transformatieprogramma van Light naar Full MVNO. Dit programma zal VOO in staat stellen om zijn vaste en mobiele kernnetwerken samen te voegen en zijn activiteiten autonoom en flexibel te ontwikkelen door een Full MVNO te worden.

Virtualisatieoplossing

Als onderdeel van dit programma levert ZTE voor de eerste keer in de high-end markt in West-Europa een virtualisatieoplossing op basis van haar zelf ontwikkelde hardware en Ceph-opslagoplossingen. Deze oplossing vevat bijna dertig vApps, een volledige reeks van netwerkelementen zoals vCN en vVAS en end-to-end virtualisatieoplossingen voor alle componenten van hardware, NFVI platform en VNF tot MANO.

ZTE heeft meer dan 320 commerciële toepassingen en commerciële labs wereldwijd gerealiseerd en heeft nauw met grote netwerk-operators samengewerkt bij de inzet van gevirtualiseerde netwerken.

ZTE gaat de 'mobile core' van VOO virtualiseren en het netwerk digitaal transformeren (bron foto: ZTE)

ZTE gaat de ‘mobile core’ van VOO virtualiseren en het netwerk digitaal transformeren (bron foto: ZTE)

Pin It on Pinterest

Share This