Sentia lijft Deense hostingproviders Hosters, Athena en Cohaesio in

7 maart 2018

Sentia neemt een drietal Deense hostingproviders over. Het gaat om Hosters, Athena en Cohaesio. Door de overnames versterkt Sentia haar portfolio met een reeks AWS- en Microsoft Azure-oplossingen, waarmee het bedrijf zich wil richten op de enterprise markt.

SentiaEind 2016 breidde Sentia zijn activiteiten uit naar Denemarken via de acquisitie van Solido en Jaynet. Het bedrijf opende een kantoor in Denemarken. Nu volgen dus ook de overnames van Athena en Cohaesio. De overnames ondersteunen de ambitie van Sentia om in elk land waarin het bedrijf actief is uit te groeien tot een leidinggevenden organisatie. Het bedrijf wil klanten hierbij ondersteunen in elk stadium van hun traject van managing-on-premises hardware tot een volledig cloud-native platform.

Hosters, Athena en Cohaesio

Hosters is een managed service provider van cloudoplossingen die in 2016 is opgericht. Het bedrijf helpt meer dan 300 organisaties bij het beheren van zowel hun infrastructuur als operaties en het aandrijven van innovatie via een cloud computingmodel op basis van Microsoft Azure. Athena is een Deense IT- en cloudprovider die zich richt op enterprise klanten met een uitgebreid portfolio aan IT-oplossingen. Ook de enterprise tak van Cohaesio, leverancier van managed hostingoplossingen voor grote en middelgrote bedrijven, wordt geïntegreerd in Sentia Denemarken.

De oprichters van Hosters worden zodra de overname is afgerond aandeelhouders binnen Sentia. Jakob Norup, CEO van Hosters, gaat daarnaast aan de slag als Managing Director van Sentia Denemarken. In deze functie gaat Norup toezien op de hele uitvoering van de strategie van Sentia in Denemarken. Norup neemt de functie over van Michael Meister, die de laatste jaren Sentia in Denemarken met succes heeft geleid en die een belangrijke rol heeft gespeeld in het integreren van de eerste acquisities.

‘Met technologie de groei van een bedrijf activeren’

“Vandaag wordt klantwaarde niet meer gehaald uit de technologie zelf, maar wel uit de manier waarop technologie de groei van een bedrijf activeert. Producten alleen lossen geen complexe zakelijke uitdagingen op en het is net daarom dat dit nieuw partnerschap het accent zal blijven leggen op een holistische cloud-first strategie”, aldus Norup.

Pin It on Pinterest

Share This