VMware lijft cloud configuratie startup CloudCoreo in

22 februari 2018

VMware, onderdeel van Dell Technologies, neemt CloudCoreo over. CloudCoreo levert een oplossing die helpt configuratiefouten in cloud omgevingen te voorkomen, met als doel compliance zeker te stellen en datalekken te voorkomen.

Dit maakt VMware bekend in een blogpost. CloudCoreo identificeert op proactieve wijze risico’s die de configuratie van een applicatie oplevert indien deze wordt uitgerold naar de public cloud. Dit maakt het mogelijk configuratiefouten te ontdekken en op te lossen voordat de applicatie daadwerkelijk wordt uitgerold. Daarnaast scant en monitort de oplossing continu de cloud infrastructuur van bedrijven om applicaties en data veilig te houden.

Honderden configuratiewaarden

“Security in public cloud voor hedendaagse applicaties en cloud-native applicaties bestaat uit honderden configuratiewaarden. Zeker stellen dat applicaties correct zijn geconfigureerd en beveiligd, ook naarmate de ontwikkel- en uitrolsnelheid toeneemt en organisaties uitrollen over heterogene public clouds, is essentieel op zakelijke data en informatie te beschermen”, schrijft Milin Desai, General Manager Cloud Services bij VMware, in de blogpost.

Met de overname van CloudCoreo wil VMware beter in staat zijn klanten te helpen de beste cloud omgeving te selecteren op basis van de behoeften van hun specifieke individuele applicatie, terwijl tegelijkertijd security en compliance wordt geoptimaliseerd. Daarnaast wil VMware klanten de mogelijkheid geven ieder willekeurig type applicatie te ontwikkelen op basis van de behoeften van hun business en deze vervolgens uit te rollen naar iedere gewenste cloud omgeving, zonder dat dit extra complexiteit of risico’s oplevert voor de business.

‘Geen impact op bestaande klanten’

CloudCoreo geeft in een verklaring op zijn website aan dat de dienstverlening naar bestaande klanten door de overname niet zal worden beïnvloed. Het team achter CloudCoreo verwacht als onderdeel van VMware meer te kunnen innoveren en meer waarde te kunnen creëren voor klanten.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This