Datacentercampus AMS1 van EvoSwitch wordt uitgebreid

22 februari 2018

Colocatie provider EvoSwitch kondigt aan een nieuw datacenter te gaan bouwen in Amsterdam. Het datacenter krijgt een energie-efficiënt ontwerp en gaat onderdeel uitmaken van de EvoSwitch AMS1 datacentercampus in Amsterdam. Het nieuwe datacenter wordt naast de bestaande datacenterfaciliteiten gebouwd.

EvoSwitch wil zijn datacentercampus in de regio Amsterdam fors gaan uitbreiden. De capaciteit van de campus wordt de komende jaren uitgebreid naar 30 MVA. In totaal wordt 6.000 vierkante meter colocatieoppervlak aan de campus toegevoegd, met een beschikbare capaciteit van 7,5 MW bovenop de huidige 15 MW. De bouw van het nieuwe datacenter is de eerste fase van dit uitbreidingsproject.

Modulair en energie-efficiënt

Het nieuwe datacenter is door EvoSwitch in eigen huis ontworpen en wordt modulair uitgevoerd. Het datacenter krijgt 2N elektrische redundantie, ‘Indirect Adiabatic Free Cooling’ met hot/cold aisle containment en een Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2. EvoSwitch verwacht dat het nieuwe datacenter in Amsterdam medio Q1 2019 operationeel zal zijn.

 

De AMS1 datacentercampus van EvoSwitch (bron foto: EvoSwitch)

De AMS1 datacentercampus van EvoSwitch (bron foto: EvoSwitch)

Het datacenter wordt volledig gescheiden gebouwd van de huidige datacenters op het EvoSwitch AMS1 campus terrein. Het nieuwe AMS1 datacenter gaat hal 7 vormen op de AMS1 campus. Voor de toekomst staan ook hal 8 en 9 op de planning. Het datacenter wordt verbonden met de bestaande datacenters via een corridor. Doordat het nieuwe datacenter op het bestaande campusterrein wordt gebouwd, zijn de benodigde datacenterinfrastructuur en netwerkverbindingen hier al aanwezig.

Voorzieningen voor de toekomst

Het datacenterontwerp van EvoSwitch kent verschillende voorzieningen gericht op de toekomst zoals colocatie racks en private cages met 2N redundantie in de koeling-infrastructuur, directe toegang tot grote Internet Exchanges, een groeiende hoeveelheid managed services waaronder cloud-interconnectiviteit, het gebruik van 100 procent duurzame energie, 24/7 engineering personeel on-site en 99,999 procent up-time garanties.

“Ons gepatenteerd, in eigen huis ontwikkeld en zeer modulair uitgevoerd datacenter engineering design, biedt stand-alone units inclusief eigen back-up oplossingen met meerdere UPS-en,” zegt Eric Boonstra, CEO van EvoSwitch. “Deze stand-alone units hebben eigen elektrische verdeelborden, koelunits en brandblussystemen. Dit zorgt ervoor dat de datacenter units gemakkelijk schaalbaar zijn en zeer autonoom ingezet kunnen worden, zelfs als deeloplossing binnen de huidige datacenter uitbreiding. Daarmee komen wij tegemoet aan de wensen van cloud providers en vele andere bedrijven met dynamische en sterk schaalbare behoeften. Onze nieuwe datacenteromgeving in Amsterdam voorziet ook in de wereldwijde behoeften van enterprises en cloud providers als het gaat om onafhankelijk geaccrediteerde security compliance standaarden. Het nieuwe datacenter is vanaf dag-1 gecertificeerd voor: ISO 27001:2013, PCI-DSS, SIOC1 Type II, alsook ISO 14001:2004 en LEED Gold.”

Groeiende vraag naar colocatiecapaciteit in Europa

De nieuwe investeringen van EvoSwitch in de datacenter campus in Amsterdam, EvoSwitch AMS1, komt op een moment dat de carrier-neutrale datacenter provider een groeiende vraag ziet in Europa naar colocatiecapaciteit en cloud interconnectieservices. “De groei in de Europese datacentersector in 2017 viel hoger uit dan ooit tevoren, met name in Amsterdam en Londen, zo blijkt uit recente rapporten van CBRE en JLL,” zegt Boonstra. “De bevindingen in de CBRE en JLL rapporten zijn in lijn met onze eigen ervaringen en omzetresultaten in 2017. Een rapport van ‘Digital Gateway to Europe’ laat zien wat de belangrijkste drivers zijn voor het feit dat Nederland in de top-10 van datacenterhubs in de wereld staat. De brede beschikbaarheid van hoge kwaliteit en lage latency connectiviteitsopties, alsmede de stabiliteit van het energienet zijn daar debet aan. Daarnaast is er in Nederland sprake van een snelle uitbreiding van ecosystemen via netwerken, en via cloud en hosting providers.”

“Deze marktonderzoeksrapporten bevestigen dat we op de juiste weg zijn met EvoSwitch als het gaat om het colocatie en cloud-interconnectiviteit aanbod en onze uitbreidingsplannen binnen de datacentercampus in Amsterdam,” zegt Boonstra. “De snelle groei van cloud ecosystemen in Nederland in het bijzonder draagt eraan bij dat ons klantenbestand snel groeit. De EvoSwitch OpenCloud cloud-interconnectiviteitsmarktplaats, opgericht in 2015, zorgt er voor dat ecosystemen van cloud, hosting en netwerk providers, maar ook enterprises en start-ups, directe verbindingen kunnen leggen tussen netwerken in onze datacenters in Europa en de Verenigde Staten. De OpenCloud marktplaats biedt bovendien beveiligde toegang – met minimale latency – tot publieke cloud omgevingen zoals AWS, Azure of Google Cloud Platform. Het nieuwe datacenter zal de netwerk efficiency van ecosysteem members ten goede komen en voor nog meer efficiency zorgen binnen de betreffende cloud omgevingen.”

Pin It on Pinterest

Share This