Oracle neemt leverancier van cloud gebaseerde beveiligingsoplossingen Zenedge over

19 februari 2018

Oracle neemt Zenedge over. Zenedge is een startup die cloud gebaseerde DDoS mitigatie oplossingen, Web Application Firewall (WAF), API bescherming en bot management oplossingen levert. Oracle gaat de DDoS mitigatie- en WAF-functionaliteiten van Zenedge integreren in Oracle Cloud Infrastructure.

Zenedge helpt bedrijven kritieke IT-systemen die in de cloud, een on-premise of hybride hosting omgeving draaien te beveiligen. Met de oplossingen van het bedrijf kunnen klanten hun applicaties, netwerken, databases en API’s beschermen tegen malafide internetverkeer. De oplossingen zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Zenedge levert ook een virtueel Security Operations Center (SOC).

Oracle Cloud Infrastructure en Domain Name System

Met de overname van Zenedge wil Oracle zijn Oracle Cloud Infrastructure en zijn Domain Name System uitbreiden met nieuwe mogelijkheden om zowel applicaties als netwerken te beveiligen. “Gezamenlijk stellen Oracle en Zenedge bedrijven in staat cloud service te omarmen zonder compromissen op het gebied van prestaties, kosten, beheermogelijkheden of security via een uitgebreider Oracle Cloud Infrastructure Platform”, meldt Oracle.

“Klanten willen enterprise-niveau infrastructure om hun kritieke bedrijfssystemen in de cloud te draaien”, aldus Don Johnson, Senior Vice President Product Development bij Oracle. “Oracle Cloud Infrastructure as a Service levert cloud services om aan deze behoeften te voldoen. De combinatie met Zenedge voorziet Oracle Cloud Infrastructure van geïntegreerde, next-generation netwerk- en infrastructuurbeveiliging om moderne beveiligingsdreigingen te adresseren.’

Pin It on Pinterest

Share This