Ciena onthult nieuwe producten en diensten voor netwerkbeheerders ter voorbereiding op 5G

15 februari 2018

Hedendaagse 4G- en toekomstige 5G-netwerken vergen enorm flexibele en schaalbare bekabelde netwerken. Om aan deze prestatie-eisen te voldoen, heeft Ciena innovatieve 5G-netwerkoplossingen ontwikkeld om operators te helpen hun huidige 4G-netwerken op te schalen, en zich tegelijk voor te bereiden op de op handen zijnde evolutie richting 5G.

In vergelijking met 4G LTE zal 5G naar verwachting 100x hogere snelheden, 100x meer apparaten, 10x lagere latentie en 1000x hogere datavolumes bieden. Dit zal het gebruik van FWA (Fixed Wireless Access), mobiele breedband, augmented/virtual reality, IoT en vele andere toepassingen mogelijk maken. Verder zal het een enorme hoeveelheid verkeer genereren die moet worden opgeslagen, toegankelijk moet zijn en verplaatst moet kunnen worden binnen het netwerk.

Ciena’s 5G-netwerkoplossingen zijn ontworpen om de schaal en automatisering te bieden die operators nodig hebben om een superieure end-to-end gebruikers-klantervaring te leveren in deze omgeving, om tot een nieuw tijdperk van mobiele connectiviteit in te luiden.

Belangrijkste feiten:

 • 4G- en 5G-netwerken zullen in de nabije toekomst naast elkaar bestaan en dezelfde bekabelde netwerkinfrastructuur delen: tussen mobiele locaties alsook van en naar datacenters, waar gebruikerscontent wordt gehost. Terwijl mobiel breedband en IoT-verkeer exponentieel blijft groeien op deze netwerken, zullen latentie, verwerkingssnelheid, betrouwbaarheid en beveiligingseisen extreem veeleisend worden, en hebben zij meer nodig dan een eenvoudige netwerkupgrade of -uitbreiding.
 • Als basis van vele wereldwijde mobiele omleidingsnetwerken van 3G en 4G vandaag de dag, komen Ciena’s innovaties al tegemoet aan huidige eisen aan de dynamieken van het bekabelde netwerk. Voortbouwend op deze kennis biedt Ciena’s 5G-netwerkoplossingen een open, schaalbaar ontwerp dat networkoperators in staat stelt om de beste producten te selecteren, die voldoen aan strikte 4G- en 5G-netwerkprestatieverwachtingen en zich aanpassen aan de ontwikkelingen van de vereisten in de loop van de tijd.
 • De oplossingen zijn samengesteld door Ciena’s vooraanstaande Converged Packet Optical (6500 en Waveserver) en Packet-netwerken (de 3900-serie, de 5100-serie, 8700 Packetwave®)-platforms – maar ook nieuwe producten en mogelijkheden, inclusief:
  • Nieuwe deterministische pakketmogelijkheid die 4G/5G geconverteerd fronthaul/midhaul-netwerken ondersteunt, die digitaal radioverkeer over standaard ethernet transporteert
  • Nieuwe IP-functionaliteit die de benodigde connectiviteitsfeatures biedt die zijn vereist voor op IP gebaseerde netwerkinfrastructuren
  • Programmeerbare Network Slicing-mogelijkheden die netwerkoperators in staat stellen om van netwerkbronnen een logische partitie te maken en te virtualiseren van laag 0 naar laag 3
 • Met Ciena’s 5G-netwerkoplossingen hebben operators ook voordeel van Ciena’s Blue Planet software voor beheren, controleren en plannen en Multi-Domain Service Orchestration die verhoogde netwerkorchestration, analytics en end-to-end op SDN gebaseerd netwerkbeheer biedt.
 • Daarnaast helpen Ciena’s professionele services op het gebied van ontwerp, implementaties en beheer de investering in de netwerkinfrastructuur maximaliseren gedurende de hele evolutie van 4G naar 5G.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This