Juniper Networks breidt aanbod netwerkoplossingen uit naar een multi-cloudinfrastructuur

16 februari 2018

Juniper Networks introduceert nieuwe producten die bedrijven helpen met het realiseren van een veilige en geautomatiseerde multi-cloudinfrastructuur. Deze aanvullingen op zijn robuuste aanbod van netwerkoplossingen voor datacenters, campusomgevingen, filialen en clouds bieden bedrijven de bouwstenen die ze nodig hebben voor de overstap naar een multi-cloudomgeving.

Juniper NetworksBedrijven brengen steeds meer workloads in de cloud onder vanwege de groeiende behoefte aan flexibiliteit en veerkracht. Volgens recent onderzoek door PwC heeft de meerderheid van bedrijven plannen om alle zakelijke workloads op locatie tussen nu en drie jaar in de publieke cloud onder te brengen. Bedrijven hebben daarom een bredere multi-cloudstrategie omarmd om hun workloads sterker te verspreiden binnen hun IT-omgeving.

“Multi-cloudomgevingen beloven een veilige, beschikbare, betrouwbare en vervangbare infrastructuur waarin workloads op simpele en intuïtieve wijze worden verplaatst”, zegt Bikash Koley, de CTO van Juniper Networks. IT-afdelingen kunnen deze overstap alleen tot een goed einde brengen als zij alle benodigde springplanken naar de private en publieke cloud op orde hebben. Als ze dat niet doen, krijgen ze met een gefragmenteerde IT- en beveiligingsomgeving te maken, die op allerlei punten binnen het netwerk hindernissen opwerpt en beperkingen oplevert.

Belangrijkste nieuwsfeiten

Datacenters 

Juniper introduceert nieuwe oplossingen voor organisaties die hun datacenters willen moderniseren, uitbreiden of consolideren om hun IT-infrastructuur te transformeren tot een veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving, waaronder:

  • Een universele switch voor spine-, edge- en DCI-netwerken van datacenters: De nieuwe switch QFX10002-60C kan worden ingezet als spine- of edge-voorziening voor data center interconnects (DCI’s). Het product biedt 60×100 Gigabit Ethernet (GbE) deep buffer-interfaces. Andere nieuwe switches van Juniper zijn:

o   De QFX5210-64C is een 64×100 GbE poortswitch die uiteenlopende rollen binnen het datacenter kan vervullen voor bedrijven die overstappen op hogere snelheden. De switch kan bijvoorbeeld worden ingezet als lean spine switch.

o   De nieuwe switch QFX5200-48Y met 48 native 25 GbE-interfaces draagt bij aan een naadloze overstap voor bedrijven die hun 10 GbE network interface cards (NIC’s) inruilen voor 25 GbE-varianten.

  • Veilige verplaatsing van workloads met nieuwe lijnkaarten: De lijnkaart QFX MACsec vormt een aanvulling op de modulaire switches uit de QFX10000-reeks en voorziet met 30 poorten in 100 GbE-connectiviteit voor versleuteld verkeer binnen en tussen datacenters.

Campusomgevingen

Campusnetwerken vervullen een cruciale positie op het gebied van security en operatie binnen een multi-cloudomgeving. Daarom breidt Juniper zijn aanbod van campusoplossingen uit met:

  • Vereenvoudigd centraal beheer van campusomgevingenSky Enterprise is een cloud-gebaseerde beheerdienst waarmee operators switching- en beveiligingsapparatuur installeren, configureren en beheren, waardoor wijzigingsfouten tot wel 90% kunnen worden beperkt. Een gebruiksvriendelijk web-based dashboard vereenvoudigt het beheer van campus- en filiaalnetwerken. Sky Enterprise biedt operators daarnaast zicht op alle draadloze access points dankzij integratie met de API van Aerohive Hive Manager NG.
  • Compacte, multi-gigabyte core switches: Met de nieuwe EX2300 en EX4300 switches brengt Juniper Networks een multigig interface naar de campus. De 16- en 24-poort switches ondersteunen MACsec om een veilige toegang tot de cloud te realiseren. Juniper introduceert daarnaast de compacte core switch EX9250. Deze biedt bedrijven diverse opties voor het beheer van hun netwerkinfrastructuur in combinatie met ondersteuning voor zowel 802.1BR als Ethernet VPN (EVPN).

Filiaalnetwerken

Het uitgebreide aanbod van netwerkoplossingen voor filialen van Juniper Networks stelt bedrijven die hun filiaalnetwerken willen moderniseren of uitbreiden in staat om zich op te maken voor een multi-cloudomgeving. Nieuwe producten zijn onder meer:

  • Een nieuw platform voor netwerkservices met draadloze connectiviteit: NFX150, het nieuwe platform voor netwerkservices van Juniper, biedt filialen belangrijke functionaliteit, zoals ingebouwde beveiliging en hybride WAN’s. Het platform biedt draadloze 4G- en LTE-connectiviteit tussen filialen en kan virtuele netwerkfuncties (VFN’s) van andere leveranciers hosten.
  • Contrail SD-WAN met nieuwe abonnementstarieven: De Contrail SD-WAN van Juniper bundelt SRX- en NFX-reeks van Juniper met het platform en de orchestratiesoftware voor de realisatie van multicloud-ready SD-WAN. Dit is mogelijk voor alles van filialen tot multi-cloudomgevingen. Bedrijven kunnen op basis van nieuwe abonnementstarieven een beroep doen op diverse fysieke en virtuele endpoint-opties met veilig SD-WAN-beheer.

Cloud-netwerken

Het traject naar een multi-cloudomgeving begint voor de meeste bedrijven bij het onderbrengen van bedrijfskritische applicaties in de publieke cloud. Juniper biedt een veilige en geautomatiseerde oplossing voor verbindingen naar en tussen publieke clouds.

  • Veilige connectiviteit met de publieke cloud: Juniper’s oplossing voor veilige cloud-connectiviteit combineert onboarding-services met virtuele producten (vSRX Virtual Firewall of vMX Virtual Router). Producten die beschikbaar zijn in AWS en Azure om de installatie IPsec-connectiviteit tussen datacenters, campus en branchenetwerken en Virtual Private Clouds (VPC’s) te automatiseren. Bedrijven kunnen zelf bepalen hoe ze dit doen en kiezen uit de operationele opties zoals CloudFormation, TerraForm of Ansible playbooks. De vSRX Virtual Firewall maakt beveiliging in publieke clouds mogelijk door zijn veelzijdige en krachtige reeks aan security-diensten, waaronder antivirus, intrusion detection and prevention (IPS) en applicatiezichtbaarheid en -controle via AppSecure. Hierdoor kunnen bedrijven effectief worden ondersteund om te gaan met de security-uitdagingen van multicloud.

Pin It on Pinterest

Share This