Leaseweb breidt wereldwijd dienstenaanbod uit met multi-CDN en private CDN

13 februari 2018

Leaseweb introduceert Multi-Content Delivery Network (CDN) en Private CDN. Beide maken gebruik van de innovatieve technologie op CDN-gebied. De aanbieder van cloud-gebaseerde infrastructuuroplossingen heeft zijn wereldwijde aanbod van CDN-diensten fors uitgebreid en biedt daarmee dekking in nieuwe markten in Zuid-Amerika, Asia Pacific en Rusland. Leaseweb heeft daarnaast diverse functies toegevoegd voor bedrijven in de media, entertainment- en internetsector.

Multi-CDN’s zijn een relatief nieuw fenomeen in de bloeiende CDN-markt. Ze hebben ten doel om verschillende content delivery networks samen te voegen tot één. Bedrijven kunnen hiermee hun eindgebruikers een betere user experience bieden door POP’s aan het netwerk toe te voegen op punten waar één CDN mogelijk geen dekking biedt. De multi-CDN-oplossing van Leaseweb heeft een centrale beheerconsole die een einde maakt aan de kosten en overhead van het gelijktijdige beheer van meerdere CDN’s. De meeste multi-CDN-oplossingen op de markt hebben een beperkt aantal functies. Ook moeten ze vaak handmatig geconfigureerd worden. Leaseweb pakte deze handschoen op en heeft zijn wereldwijde dienstenaanbod uitgebreid met een geavanceerd multi-CDN-platform.

Naast de multi-CDN-oplossing biedt Leaseweb bedrijven de mogelijkheid om een private CDN te integreren. Een private CDN is een maatwerkimplementatie, die bij de klant on-premises draait en ideaal is voor bedrijven met een grote, eigen IT-infrastructuur. Deze nieuwe dienst sluit aan bij de hybride strategie van Leaseweb. Dankzij deze strategie kunnen bedrijven een publiek en private CDN combineren via een centraal selfserviceportaal. Leaseweb zorgt daarbij voor optimale prestaties met een gepersonaliseerde configuratie, geïntegreerde rapportage en uitgebreide beveiligingsfunctionaliteit.

Julien Lehmann, managing director van Leaseweb CDN: “Voor onze klanten in de media-, entertainment- en internetsector staat een optimale gebruikerservaring centraal. CDN’s zijn cruciaal om die te realiseren. Vaak gebruiken klanten meer dan één CDN en willen het management van meerdere CDN’s op een eenvoudige manier kunnen inrichten. Daarom hebben we onze strategische focus verschoven van het aanbieden van een CDN-platform naar het bieden van directe toegang tot onze CDN-expertise. We kunnen de ‘trusted’ partner zijn en op transparante wijze de beste multi-CDN- of hybride CDN-oplossing aan onze klanten adviseren en implementeren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This