Citrix neemt Cedexis over

13 februari 2018

Citrix kondigt de overname aan van Cedexis, een dienstverlener die gebruikmaakt van realtime data-analyse voor de dynamische optimalisatie van dataverkeer binnen public clouds, datacentra, Content Delivery Networks (CDN’s) en Internet Service Providers (ISP’s). De overname van Cedexis stelt Citrix in staat de prestaties van apps in hybride en multicloud-omgevingen aanzienlijk te verhogen.

Cedexis, een Amerikaanse leverancier van cloud-diensten uit Portland, Oregon, richt zich met name op Intelligent Traffic Management (ITM). De technologie van Cedexis wordt gebruikt om het dataverkeer van tientallen internationale CDN’s en honderden datacentra wereldwijd intelligent aan te sturen, zodat gebruikers sneller gebruik kunnen maken van apps en data over een groeiend aantal netwerkpaden.

De combinatie van Citrix netwerkinnovaties en Cedexis technologie betekent dat de gebruikservaring van eindgebruikers verder wordt verbeterd, zowel voor business-to-employee (B2E) apps, business-to-business (B2B) apps als business-to-consumer (B2C) apps. Grootzakelijke gebruikers profiteren van de voordelen van deze technologie door een soepele gebruikservaring, hogere productiviteit, intelligente beveiliging en efficiënt gebruik van de infrastructuur, zodat de IT-kosten van cloud- en netwerkdiensten kunnen dalen.

“Deze technologie stelt IT-teams in staat sneller netwerkverbeteringen door te voeren, dataloads over verschillende clouds te managen en de netwerkcapaciteit dynamisch aan te passen aan de vraag vanuit de business”, zegt Steve Shah, VP Product Management bij Citrix. “Het helpt IT bovendien de kosten van cloud- en netwerkdiensten te reduceren en tegelijkertijd de gebruikservaring te verbeteren. De impact is vergelijkbaar met de combinatie van GPS met een zelfrijdende auto: het stelt je in staat ervoor te zorgen dat het verkeer altijd de meest efficiënte en effectieve route neemt.”

“Citrix en Cedexis vormen een natuurlijke combinatie”, stelt Ryan Windham, CEO Cedexis. “Citrix is de duidelijke leider in software defined networking, met oplossingen die IT in staat stellen complexe cloud-omgevingen te beheren. Door onze technologie op te nemen in de uitgebreide secure digital perimeter wordt het nog eenvoudiger apps, diensten en data op een eenduidige en gebruiksvriendelijke manier aan te bieden, zodat de productiviteit van medewerkers verder toeneemt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This