Pure Storage verbetert VMware-integratie

12 februari 2018

Pure Storage breidt de samenwerking met VMware uit. Door de ondersteuning van VMware vSphere Metro Storage Cluster, vSphere Virtual Volumes en VMware Validated Design krijgen klanten meer mogelijkheden voor always-on systemen, een betere per-VM controle en een eenvoudigere uitrol van hun private cloud. 

“We zijn blij dat Pure Storage nu deel uitmaakt van ons Certified Partner Architecture programma”, zegt John Gilmartin, vicepresident en general manager van de Integrated Systems Business Unit van VMware. “Samen kunnen we onze klanten helpen hun IT sneller te moderniseren en te integreren. Onze inspanningen zorgen voor betere beschikbaarheid, beter beheer en een software-defined data center benadering van hun private cloud. Alles is gebaseerd op een high-performance storage-oplossing.”

Always-on met Stretch Cluster

Pure’s alomvattende software Purity 5.0 biedt nu ActiveCluster, een active/active synchrone replicatie- en clusteroplossing verspreid over meerdere sites, die makkelijk zero Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO) tussen racks, datacenters en regio’s levert – zonder extra kosten. ActiveCluster kan door middel van een niet-verstorende software-update aan een FlashArray worden toegevoegd.

De ondersteuning van vSphere Metro Storage Cluster garandeert een end-to-end gevirtualiseerde omgeving voor Tier 1 bedrijfskritische applicaties. Tot op heden waren conventionele synchrone replicatie- en stretch clusteroplossingen complex en duur en kon het weken duren om zo’n omgeving op te zetten. Daar kwamen nog de licentiekosten, externe hardware en de frequente behoefte aan externe professionele diensten bij. ActiveCluster heeft deze obstakels uit de weg geruimd, waardoor een complete setup in slechts vier stappen kan worden gerealiseerd.

Pure behaalde certificering van zijn VMware Validated Design voor Software-Defined Data Center (SDDC) in het VMware Certified Partner Architecture programma. Pure en VMware hebben gezamenlijk een architectuur getest en gevalideerd. Klanten kunnen op basis van deze architectuur een schaalbaar SDDC bouwen dat de IT automatiseert en ontwikkelaars een self-service infrastructuur biedt. De IT-afdeling kan hierdoor essentiële applicaties binnen een private cloud sneller beschikbaar stellen. Het VMware Validated Design gecertificeerd voor Pure bestaat uit VMware vShpere, NSX, vRealize en Pure FlashArray.

Daarnaast biedt Pure nu ook ondersteuning van VMware vSphere Virtual Volumes 2.0. Klanten die hun systemen met VMware hebben gevirtualiseerd kunnen nu elke virtuele machine afzonderlijk aan het FlashArray koppelen. Hierdoor kunnen voor elke virtuele machine service level agreements worden gegarandeerd en het beheer vereenvoudigd. Ook is portabiliteit mogelijk voor elke afzonderlijke virtuele machine.

Deze oplossingen worden allemaal ondersteund door een bewezen all-flash platform van Pure Storage met toonaangevende datareductie, versleuteling van alle data, consistente sub-ms latency, 99,9999% beschikbaarheid, niet-verstorende upgrades, voorspellende analyses en het Evergreen Storage eigendomsmodel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This