Red Hat neemt CoreOS over

1 februari 2018

Red Hat heeft een overeenkomst getekend voor de overname van CoreOS, een innovator en leider in Kubernetes en container-native oplossingen. Met de overname is een bedrag van $250 miljoen gemoeid en staat nog onder voorbehoud van bepaalde aanpassingen die naar verwachting geen concrete gevolgen zullen hebben.

De overname van CoreOS versterkt de visie van Red Hat om klanten te helpen applicaties te bouwen die in elke omgeving geïmplementeerd kunnen worden met de flexibiliteit van open source. Door de complementaire mogelijkheden van CoreOS te combineren met het brede Kubernetes- en container-gebaseerde portfolio van Red Hat, waaronder Red Hat OpenShift, wil Red Hat de acceptatie en ontwikkeling van het toonaangevende hybride cloudplatform voor moderne applicatieworkloads verder versnellen.

Naarmate meer applicaties naar hybride en multicloudomgevingen verplaatst worden, maakt een groeiend aantal organisaties gebruik van containers om applicaties eenvoudiger te bouwen, te implementeren en te verplaatsen naar, van en binnen clouds. IDC merkte op: “In de acceptatie, vereenvoudiging en portabiliteit van de cloud is een substantiële opmars zichtbaar. De vraag naar cloud blijft groeien en bedrijven verwachten nu dat cloudarchitectuur de komende jaren de boventoon zal voeren in hun uitgaven. Met de groeiende verfijning van containers, kijken klanten naar hun applicatieplatformaanbieders om hen te helpen om bestaande productieapplicaties met containers te migreren of uit te breiden, zodat ze in de publieke of private cloud van nut kunnen zijn.”

CoreOS is in 2013 opgericht met als doel een infrastructuur voor organisaties van allerlei omvang te bouwen die overeenkomt met die van grootschalige softwarebedrijven, waarbij servers automatisch bijgewerkt en gepatcht worden en die helpt bij het oplossen van pijnpunten zoals downtime, beveiliging en flexibiliteit. CoreOS staat goed bekend als de leider achter bekroonde technologie die de brede acceptatie van schaalbare en veerkrachtige container-applicaties mogelijk maakt.

CoreOS is de maker van CoreOS Tectonic, een bedrijfsklaar Kubernetes-platform met geautomatiseerde handelingen, die portabiliteit mogelijk maakt voor private en publieke cloudproviders en gebaseerd is op opensourcesoftware. Het biedt ook CoreOS Quay, een voor ondernemingen geschikt container registry. CoreOS staat ook bekend voor zijn bijdragen aan opensource-innovaties die centraal staan in container-applicaties, waaronder Kubernetes, waar het een toonaangevende bijdrager is. Verder draagt CoreOS bij aan Container Linux, een lichtgewicht Linux-distributie die door CoreOS zelf is ontwikkeld, die software-updates automatiseert en gestroomlijnd is voor het draaien van containers; etcd, de distributed data storevoor Kubernetes; en rkt, een applicatie-container-engine, gedoneerd aan de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), die de huidige Open Container Initiative (OCI) standaard mede mogelijk maakte.

Red Hat heeft containers en container-orkestratie al vroeg omarmd en levert veel bijdragen aan gerelateerde opensourcecommunities. Een daarvan is Kubernetes, waar Red Hat na Google de meeste bijdragen voor levert. Red Hat helpt organisaties over de hele wereld om containers gebaseerde applicaties te omarmen, waaronder door zijn werk aan Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform op de markt. De combinatie van Red Hat en CoreOS, versterkt het leiderschap van Red Hat in zowel de upstream community als enterprise container-gebaseerde oplossingen.

De transactie zal naar verwachting geen materiële impact hebben op de richtlijnen van Red Hat voor het vierde kwartaal of op het boekjaar dat afloopt op 28 februari 2018.

De transactie zal naar verwachting in januari 2018 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Lees meer over de overname op de Red Hat-website in de Red Hat-blog.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This