Nico Vierhout benoemd tot nieuwe CEO van Vamp.io

1 februari 2018

Nico Vierhout, voorheen VP Engineering en VP Product Development bij KPNQWest en Liberty Global, is aangesteld als de nieuwe CEO van softwarebedrijf Vamp.io.

Vierhout heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling van enterprisesoftware. Bij Liberty Global was hij verantwoordelijk voor alle software-development voor Ziggo, Virgin Media, Telenet, UPC en UnityMedia. In zijn nieuwe functie bij Vamp.io zal hij zich richten op de internationale uitbreiding van het bedrijf. Medeoprichter Olaf Molenveld gaat aan de slag als CTO en zal zich focussen op de product- en technologische visie van het bedrijf.

Vamp.io ontwikkelt en levert enterprisesoftware die bedrijven controle geeft over de uitrol en runtime-performance van op microservices gebaseerde applicaties in cloud- en on-premises-omgevingen. Daarnaast helpt de software bedrijven deze processen te optimaliseren. Drie jaar na de ontwikkeling van opensource-software voor canary releasing en autoscaling voor microservices staat Vamp.io op het punt een enterprise-editie op de markt te brengen.

Molenveld, oprichter en CTO van Vamp.io: “Ik ben er erg trots op dat we Vamp.io naar een hoger plan kunnen tillen. Onze software is de afgelopen achttien maanden opgepikt door verschillende Fortune 500-bedrijven in onder meer Azië, Europa en de Verenigde Staten en dat was het teken dat het schalen van onze organisatie de volgende stap zou worden. De komende maanden gaan we dit, samen met Nico, in gang zetten. We zijn blij met een ervaren professional als Nico in ons managementteam en kijken ernaar uit zijn expertise en ervaring te benutten.”

Vierhout: “De uitdaging voor Vamp is om bedrijven die begonnen zijn met cloud-native en microservices implementaties naar het volgende niveau van BizDevOps te brengen. Op deze manier profiteren ze van snelle innovaties en krijgen ze hun klantendoelstellingen en de DevOps teams op één lijn door gebruik van Vamp. Vamp.io’s software heeft de manier waarop bedrijven software ontwikkelen en implementeren radicaal veranderd door softwarereleasing en lifecyclemanagement te optimaliseren en smarts toe te voegen als auto-scaling en klantensuccesparameters. Gebaseerd op deze data zorgt Vamp voor real-time beslissingen waarbij software uitrol automatisch wordt aangepast naar klanten en klantsegmenten.”

Het canary-releasing-platform van Vamp werd drie jaar geleden als opensource-oplossing op de markt gebracht en wordt gebruikt door Nederlandse en internationale bedrijven als ING, Rabobank, NFM, Exact, Huawei, Enrise, Ziggo/Liberty Global, Trivento en Mijndomein. Vamp.io werkt samen met marktleiders als Mesosphere, Microsoft, Amazon en vele anderen.

Investeringsfonds Volta Ventures heeft Vamp.io voorzien van nieuw startkapitaal om het bedrijf uit te breiden en het onboarden van enterpriseklanten te stimuleren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This