NRB gaat cloudtechnologie van IBM leveren

31 januari 2018

NRB, de derde grootste ICT-dienstenleverancier in België, gaat technologieën van IBM voor sterk geautomatiseerde en intelligente hybride clouddiensten leveren aan klanten. Hiervoor heeft NRB een overeenkomst gesloten met IBM.

NRBVolgens Forbes ‘verschuift de strijd om de cloud naar de technologieleveranciers die klanten voorbij de infrastructuurfase begeleiden naar een omgeving met hoge toegevoegde waarde waarin AI hen een duidelijke concurrentiële voorsprong oplevert.’ “Dat is precies wat we doen”, stelt Pascal Laffineur, CEO van de NRB Groep.

‘Maximaal voordeel halen uit data’

Laffineur: “Dankzij de koppeling die IBM maakt tussen cloud- en cognitieve technologie kunnen we onze klanten een platform aanreiken dat hen niet alleen naar de beste cloudoplossing leidt maar hen ook helpt maximaal voordeel te halen uit hun data. NRB’s intelligente self-service-platform werkt als een ‘cloud broker’ die de klant adviseert rond de beste manier om zijn data te beheren en te verwerken – hetzij ‘on premisse’, in NRB’s private cloud of in publieke clouds of in een combinatie hiervan. Het opzetten, de monitoring en het algemene beheer van deze complexe omgeving gebeurt grotendeels softwarematig en met doorgedreven automatisering. Het platform zal verbonden zijn met de Cloud van IBM en met de andere uit de top 3 van de globale publieke cloudproviders. Onze strategie is om een van de leiders te zijn in België als ‘managed hybrid cloud’ aanbieder door onze klanten het beste provider-onafhankelijke hybride cloudplatform aan te bieden.”

“Bedrijven met de publieke cloud connecteren terwijl ze traditionele en private cloudsystemen beheren en integreren voor complexere workloads en sensitieve data. Dat is natuurlijk IBM’s sweet spot”, merkt Jacques Platieau, CEO van IBM Belgium, op. “We reiken bedrijven de gewenste flexibiliteit aan, samen met de ondernemingsgerichte oplossingen die nodig zijn om een bedrijf op te bouwen in deze nieuwe multi-cloudwereld.”

Industrieel Plan voor 2022 versnellen

Volgens Pascal Laffineur zal het partnerschap met IBM de realisatie van NRB’s Industrieel Plan voor 2022 in een stroomversnelling brengen. NRB krijgt toegang tot de nieuwste technologieën op de markt, dankzij de schaalgrootte en de business expertise van een globale speler als IBM. Daardoor kunnen NRB en zijn klanten hun ‘time to market’ verkorten. Ook de snelheid en de kwaliteit van NRB’s infrastructuurdiensten worden geoptimaliseerd dankzij IBM’s dynamische automatisering en cognitieve diensten.

IBM gaat NRB bovendien een belangrijk deel van de infrastructuur en de software OS, databanken en middleware leveren in de vorm van diensten (‘as a service’). De overeenkomst zal geen rechtstreekse impact hebben op de interne medewerkers van NRB, noch op de bestaande systemen in de datacenterinfrastructuur van NRB. De ICT-dienstenverlener geeft aan op elk moment de controle over alle services met betrekking tot de architectuur, de integratie en alle klantgerelateerde of commerciële diensten te behouden.

“Vandaag zijn we het eens over de krijtlijnen van het partnerschap. NRB-klanten zullen de komende weken worden betrokken om te bespreken hoe zij kunnen profiteren van dit strategische partnerschap. Dit partnership is een fundamentele en grote strategische stap voorwaarts. Ik ben er zeker van dat het ons de komende jaren zal brengen waar we willen zijn, namelijk aan de top van ICT-leveranciers in België en misschien zelfs daarbuiten”, besluit Pascal Laffineur.

Pin It on Pinterest

Share This