Open Source Initiative viert 20ste verjaardag met lancering OpenSource.net

31 januari 2018

Het Open Source Initiative (OSI) bestaat in 2018 twintig jaar. Om dit te vieren organiseert het OIS een reeks activiteiten. Zo wordt het succes van open source en het OSI gedurende geheel 2018 gevierd op evenementen wereldwijd. Daarnaast lanceert het OSI OpenSource.net en de OpenSource.net Community.

Het Open Source InitiativeHet OSI werd in 1998 opgericht om het bewustzijn over en de omarming van open development processen te vergroten. Een van de eerste taken die de initiatief voor rekening nam was het opstellen van de Open Source Definition, die nog steeds wordt gezien als de gouden standaard voor open source licentiëring. In zijn twintig jarige bestaan heeft het OSI zich daarnaast gericht op het promoten van best practices in community, collaboratie en co-creatie.

Viering op evenementen wereldwijd

Het 20-jarig bestaan van het OSI wordt gedurende geheel 2018 op evenementen wereldwijd gevierd. De planning ziet er als volgt uit:

Het 20-jarig bestaan van het OSI wordt in 2018 op evenementen wereldwijd gevierd

OpenSource.net

Ook lanceert het OSI OpenSource.net, een website die dienst doet als zowel een community als mentorship programma rond het gebruik van open source. Het OSI wijst erop dat de haalbaarheid en waarde van open source software niet langer ter discussie staat, en de discussie nu meer gericht is op de implementatie en het gebruik van de software. OpenSource.net speelt hierop in en heeft als doel de omarming van open source software in de komende twintig jaar te promoten. Hierbij is aandacht voor verschillende vragen:

  1. Hoe hebben bedrijven op het gebied van code development geprofiteerd van open source als het gaat om kosten, kwaliteit, aanpasbaarheid, security, support en interoperabiliteit? Hoe beheren organisaties daarnaast open source development/bijdragen?
  2. Welke business practices zijn het best toegespitst op open source? Hoe werken bedrijven samen om producten en services te verbeteren en tegelijkertijd nieuwe business kansen te creëren?
  3. Hoe heeft de inzet van een bedrijf op open source geholpen hun merk te promoten in de open source community, hun markt en hun sector?
  4. Hoe heeft open source bedrijven geholpen de verbinding te leggen met developers, bedrijven, non-profit organisaties, overheden en/of onderwijsinstellingen?
  5. Hoe heeft participatie in de open source community organisaties geholpen het beste talent aan te trekken en vast te houden?
  6. Hoe heeft open source vanuit zowel een juridisch als sociaal perspectief bedrijven geholpen open innovatie te omarmen?
  7. Wat is de toekomst van open source? Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de komende twintig jaar? Hoe zal open source verschillende sectoren beïnvloeden?

Meer informatie is hier te vinden.

Pin It on Pinterest

Share This