Energiemaatschappij Ringeriks-Kraft sluit deal met grootste datacenter van Noorwegen

31 januari 2018

De Noorse energiemaatschappij Ringeriks-Kraft heeft zijn grootste datacenterdeal ooit gesloten. Het bedrijf gaat energie leveren aan het grootste datacenter van Noorwegen, gevestigd in de gemeente Ringerike in het zuid-oosten van Noorwegen.

Dit meldt Kjell Baug, adjunct-directeur van Ringeriks-Kraft, aan het Noorse E24. Baug maakt niet bekend met welk bedrijf de deal is gesloten. Pelle Gangeskar, hoofd business development bij Oslo Data Centre Location, meldt echter dat het gaat om een bedrijf met dochterondernemingen die genoteerd is aan beurzen in Europa, Noord-Amerika en Azië. E24 meldt op basis van anonieme bronnen dat het gaat om een middelgroot bedrijf uit Japan dat internetdiensten, IT security en financiële diensten levert aan klanten. Ook bevestigt E24 dat het niet gaat om de techgiganten Google, Facebook, Amazon, Microsoft of Apple.

Vanaf augustus operationeel

Ringeriks-Kraft levert vanaf februari energie aan het datacenter, dat in augustus volledig operationeel moet zijn. De energiemaatschappij heeft hiervoor een deal van 370 miljoen Noorse Kronen, omgerekend zo’n 38,7 miljoen euro, gesloten met de eigenaar van het datacenter.

Ringeriks-Kraft is een energiemaatschappij die voor 73% in handen is van de Noorse gemeente Ringerike, terwijl de gemeente Hole een aandeel van 12% in handen heeft. 15% van het bedrijf is in handen van de verzekeraar KLP.

Pin It on Pinterest

Share This