Cloudsoftwarebedrijf CallidusCloud ingelijfd door SAP

31 januari 2018

SAP neemt Callidus Software over, het bedrijf achter CallidusCloud. Met de deal is een bedrag van circa 2,4 miljard dollar gemoeid. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

SAPCallidusCloud, dat al enkele jaren nauw samenwerkt met SAP, is gespecialiseerd in software voor verkoopanalyse en klantenbinding. Het portfolio bestaat onder meer uit oplossingen voor sales performance management (SPM) en configure-price-quote (CPQ). Door de overname kan SAP een volledig cloudgebaseerde ‘Lead-to-Cash’-softwarepakket op de markt aanbieden. Ook versterkt SAP hiermee zijn positie op het gebied van customer relationship management (CRM)-software.

Salespersoneel ondersteunen

De oplossingen van CallidusCloud zijn op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van salespersoneel. Ze koppelen verkoopinformatie – zoals prijzen, incentives en commissies – aan de enterprise resource planning (ERP)-systemen. Als onderdeel van SAP gaat CallidusCloud onder andere zorgen voor een koppeling tussen front- en backoffices, het afstemmen van sales-, compensatie- en bedrijfsdoelstellingen en het garanderen van de realtime data-uitwisseling tussen de werkvloer en finance.

“SAP brengt het front- en backoffice samen”, zegt Bill McDermott, CEO van SAP. “Onze klanten focussen zich op het opnieuw uitvinden van sales, service, marketing en handel. De overname van CallidusCloud sluit perfect aan bij SAP’s innovatiestrategie voor een transformatie van het frontoffice. SAP geeft CallidusCloud de mogelijkheid om zijn toch al indrukwekkende groei wereldwijd verder uit te bouwen. Deze twee sterke bedrijven maken elkaar beter.”

Pin It on Pinterest

Share This