Cisco breidt intent-based netwerkportfolio uit

30 januari 2018

Cisco komt met diverse innovaties voor zijn ‘intent-based’ netwerkportfolio, die ervoor zorgen dat het netwerk optimaal en veilig presteert. IT-teams hoeven niet langer bijna de helft van hun tijd te besteden aan het opsporen en oplossen van problemen. Deze nu aangekondigde innovaties maken gebruik van contextanalyses en mathematische modellen. Ze versnellen Cisco’s strategie om opnieuw te bepalen wat het netwerk is en moet kunnen in het tijdperk van digitaal zakendoen.

CiscoDe afgelopen jaren hebben de explosie van met elkaar verbonden IoT-apparaten, het toenemend gebruik van de cloud en de zeer sterke groei van internetaanvallen ervoor gezorgd dat de manier waarop we netwerken ontwerpen en onderhouden, sterk verandert. Cisco’s doel is om een netwerk te creëren dat voortdurend zelfstandig anticipeert op problemen, aanvallen tijdig afslaat, voortdurend blijft leren en zich continu aanpast aan veranderende behoeften. Om dit te bereiken zet Cisco het ‘intent based’ netwerk in. Daarbij worden alle netwerken getransformeerd, van het datacenter en bedrijfsterreinen tot aan bijkantoren en eindapparatuur.

Vandaag introduceert Cisco de tweede reeks innovaties op het gebied van ‘intent based’ netwerken, met krachtige producten die het hele netwerkportfolio omspannen.

  • In het datacenter controleert de Cisco Network Assurance Engine voortdurend het gehele netwerk om ervoor te zorgen dat alles blijft functioneren zoals bedoeld, zelfs als het netwerk dynamisch verandert.
  • Binnen netwerken voor bedrijfsterreinen en bijkantoren biedt Cisco DNA Center Assurance meer inzicht en transparantie. Daardoor is er veel minder tijd nodig om problemen op te lossen, zowel op vaste als draadloze netwerken.
  • Voor klanten met gedistribueerde IT-omgevingen helpt de nieuwe Cisco Meraki Wireless Health problemen op het draadloze netwerk sneller op te lossen, via uitgebreide analyses en gedetailleerde inzichten.

“Het netwerk is nog nooit zo cruciaal geweest voor zakelijk succes”, zegt David Goeckeler, executive vice president, Networking and Security Business bij Cisco. “We zijn het netwerk opnieuw aan het uitvinden om een veilig en intelligent platform voor digitaal zakendoen te bieden. Vandaag zetten we opnieuw een grote stap in de richting van dat ambitieuze doel met ‘intent based’ netwerkinnovaties die zijn ontworpen om contextuele inzichten en zekerheid te bieden die IT helpen veranderen van reactief naar proactief.”

Cisco’s ‘intent based’ netwerkportfolio is een fundamentele stap, die afscheid neemt van de handmatige en tijdrovende methoden waarmee netwerken tot nu toe worden beheerd. Deze nieuwe netwerken herkennen zakelijke behoeften en vertalen deze naar een optimaal netwerkbeleid, dat vervolgens over de hele infrastructuur wordt geactiveerd. Met de introductie van assurance-mogelijkheden kan nu voortdurend worden geverifieerd of het netwerk functioneert zoals bedoeld.

Innovatie in het datacenter en in enterprise networking

Cisco introduceert drie krachtige nieuwe assurance-producten. In het datacenter zorgt Cisco voor ‘always-on assurance’ met de Cisco Network Assurance Engine. Daarbij worden mathematische modellen van het netwerk gecombineerd met meer dan 30 jaar kennis. Dit stelt IT-teams in staat om onmiddellijk te detecteren wanneer het netwerk niet functioneert en tevens aan te wijzen waarom. Vervolgens worden suggesties gegeven om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Met Application Centric Infrastructure (ACI) en Tetration biedt Cisco de mogelijkheid om het doel van een applicatie te vertalen in beleidsregels en deze regels vervolgens binnen het hele netwerk toe te passen. Met de Network Assurance Engine levert Cisco nu het laatste element van ‘intent based’ netwerken: de voortdurende controle en zekering van de doelstellingen van de toepassingen die op het netwerk draaien.

In bijkantoor- en campusnetwerken maakt Cisco van ieder systeem en van iedere toepassing een sensor, door informatie te verzamelen over het netwerk, de applicaties, de clients en andere ‘dingen’ om zo IT-teams de beste mogelijke informatie te bieden. Zo kunnen problemen sneller worden opgelost.

Cisco DNA Center Assurance biedt een contextgevoelig 360-graden overzicht dat laat zien wie, wat, waar, wanneer en hoe met elkaar is verbonden. Het geeft een volledig, real-time overzicht van wat er gaande is tussen gebruikers en applicaties, met mogelijkheden om terug te kijken en te voorspellen. DNA Center Assurance helpt IT-teams bij drie belangrijke uitdagingen:

  • Problemen isoleren: vind de oorzaak van problemen in minuten in plaats van dagen of weken, door precies te bepalen waar een probleem zich voordeed.
  • Problemen repliceren: ga terug in de tijd naar het moment dat een probleem zich voordeed. Het IT-team kan een compleet overzicht oproepen van de status van het netwerk, de gebruiker, het apparaat en de applicatie op het moment dat een probleem zich voordeed.
  • Problemen oplossen: verhelp het probleem proactief, met behulp van heldere aanwijzingen.

Met Cisco Meraki Wireless Health zijn IT-teams ook beter in staat om draadloze problemen sneller op te lossen. Meraki is gebaseerd op de cloud en laat snel zien waar in het netwerk clients of access-points prestatieproblemen vertonen.

Pin It on Pinterest

Share This