Havenbedrijf Antwerpen blijft elektronische communicatiedienst van Descartes gebruiken

26 januari 2018

Een tender bij Port of Antwerp is gewonnen door Descartes Systems Group, gespecialiseerd in de integratie van handelsverkeer tussen logistiek intensieve organisaties. De tender heeft betrekking op de voortzetting van de huidige activiteiten, waarbij Port of Antwerp opnieuw kiest voor het Descartes Global Network (Descartes GLN) voor elektronische communicatiediensten.

Het Descartes Global Network platform helpt bedrijven in de haven van Antwerpen om goederen sneller te verschepen. Het platform is een logistieke communicatienetwerk voor realtime multimodale uitwisseling van elektronische gegevens. Dit netwerk stelt het Havenbedrijf en de bedrijven in de haven in staat om hun elektronische communicatie met klanten, handelspartners en overheden te stroomlijnen. Descartes biedt daarnaast ook Web oplossingen voor de aangifte van gevaarlijke goederen bij het Havenbedrijf en voor het doorsturen van de summiere aangifte naar de douane. De logistieke diensten van Descartes GLN beslaan de volledige reikwijdte van het logistieke proces: van contractmanagement tot onder andere cargoboekingen, het tracken van zendingen en veiligheids- en fiscale -aangiftes.

“We zijn vereerd dat we Port of Antwerp mogen blijven helpen om de elektronische uitwisseling van data tussen bedrijven en autoriteiten te vereenvoudigen, en dat we de bedrijven in de havencommunity mogen ondersteunen met transparantie en efficiency in de supply chain”, zegt Roy van Aalst, VP Sales Benelux bij Descartes.

Pin It on Pinterest

Share This