Veeam lanceert Recovery to Microsoft Azure

25 januari 2018

Veeam Software introduceert een combinatie van Veeam Recovery to Microsoft Azure en Veeam PN (Powered Network). Deze nieuwe, kant-en-klare on-demand oplossing garandeert bedrijfscontinuïteit en is snel, makkelijk te gebruiken, eenvoudig te implementeren en betaalbaar. De oplossing omvat daarnaast het nieuwe, gratis product ‘Veeam PN’: een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht SDN-oplossing (Software-Defined Networking) die gecompliceerde VPN-installatieprocedures overbodig maakt en de netwerkconfiguratie voor het bouwen van de optimale recoverysite in Microsoft Azure vereenvoudigt.

VeeamBedrijven zijn steeds afhankelijker van IT en van noodplannen die zij hebben klaarliggen om ervoor te zorgen dat de organisatie in bedrijf blijft wanneer zich een ramp of stroomuitval voordoet. Hoewel er geen eensluidend antwoord is over hoeveel impact downtime heeft op een organisatie, laten recente onderzoeken volgens Gartner zien dat een gemiddeld bedrijf een inschatting geeft van bijna 5.600 dollars voor elke minuut dat er een ongeplande downtime in de primaire computeromgeving plaatsvindt. Dit loopt op tot meer dan 300.000 dollar per uur. Helaas zijn back-up- en recoveryonzekerheden voor veel bedrijven onvoldoende reden om in actie te komen. De kosten voor onderhoud en ondersteuning van een recoverysite voor eenzelfde systeem met identieke hardware en software zijn buitensporig hoog, gezien de enorme investeringskosten. Daarnaast zijn back-up en recovery extreem arbeidsintensief en tijdrovend.

Veeam Recovery to Microsoft Azure is een eenvoudig en veilig middel om on-premise data te herstellen naar de cloud. Met Veeam Availability Suite zet de IT-afdeling automatisch een Azure cloud instance op om het bedrijf op een veilige manier te verbinden met klanten, partners en werknemers – ongeacht hun locatie en zonder de kosten van een overbodig stand-bysysteem. Deze complete, kant-en-klare oplossing biedt cloudherstel voor Veeam-back-ups en is uitgebreid met Veeam PN. Dit is een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht SDN-oplossing (Software-Defined Networking) die netwerkconfiguratie vereenvoudigt en het opzetten van een complexe VPN voor het bouwen van een recoverysite in Microsoft Azure overbodig maakt. Veeam Recovery to Microsoft Azure met Veeam PN biedt complete, cloudgebaseerde datarecovery zonder dat bedrijven hiervoor enorme investeringskosten hoeven te maken of een recoverysite op afstand moeten bouwen of onderhouden.

“Het afgelopen jaar was een afschuwelijk jaar als het gaat om natuurrampen: van orkanen en natuurbranden tot en met aardbevingen en overstromingen”, zegt Danny Allan, Vice-President of Product Strategy van Veeam. “Hoewel bedrijven weten dat ze zich moeten voorbereiden op welke storing dan ook, laat de werkelijkheid zien dat een redundante site voor veel bedrijven buitensporig duur is. Met Veeam Recovery to Microsoft Azure kunnen managers rustig gaan slapen, omdat hun bedrijf in de openbare cloud blijft draaien als zich een ramp voordoet – zonder dat zij voor hoge kosten staan of dat het alle tijd van de IT-afdeling opslokt.”

Met Veeam Recovery to Microsoft Azure en Veeam PN zijn recoverysites eenvoudiger en geautomatiseerd op te zetten in Microsoft Azure zonder de complexiteit van VPN-implementaties. De oplossing biedt bedrijven een complete, cloudgebaseerde datarecovery zonder de hoge investeringskosten en uitdagingen van het bouwen en onderhouden van recoverysites op afstand. Veeam Recovery to Microsoft Azure is ontworpen voor zowel grote als kleine bedrijven, waaronder ook serviceproviders. Het biedt naadloze en veilige netwerken tussen on-premises en op Azure-gebaseerde IT-middelen, en levert een eenvoudig te gebruiken en volledig geautomatiseerde site-to-site netwerkverbinding.

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, SDIA/Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This