Cloudian HyperStore 7 biedt multi-cloud storage management voor objecten en bestanden

24 januari 2018

Cloudian introduceert HyperStore 7, de nieuwe versie van zijn scale-out storage-systeem. HyperStore 7 dicht de kloof tussen storage op locatie en in de cloud. Zo kunnen organisaties data in private en public clouds in alle delen van de wereld als één geïntegreerde storage pool beheren.
HyperStore 7 is een scale-out storage-platform waarmee gebruikers data kunnen opslaan, beschermen en doorzoeken vanuit een management console, onafhankelijk van de fysieke locatie van de data. HyperStore kan in datacenters worden ingezet op basis van verschillende appliances of op x86-servers als integraal en onbeperkt schaalbaar storage-systeem. Versie 7 van de software van Cloudian kan nu ook worden gebruikt als applicatie in de public cloud om beheerders een centraal overzicht te bieden op alle data in storage-omgevingen in de cloud en op locatie.

Belangrijkste functies HyperStore 7

  • Geïntegreerd databeheer: Gebruikers kunnen data in clouds en op locatie opslaan, beheren, beschermen en doorzoeken vanuit een centrale console.
  • Altijd en overal toegang tot data via een gemeenschappelijke API: Gebruikers kunnen met één S3-API toegang krijgen tot opslag op locatie en in public clouds, zoals Microsoft, Google en Amazon.
  • Scale out-architectuur: Beheerders kunnen meerdere HyperStore-instances op locatie of in de cloud inzetten voor scale-out schaalbaarheid en optimale prestaties en beschikbaarheid.
  • Geconvergeerde data-toegang: Data in clouds van Amazon, Microsoft en Google wordt opgeslagen in het native formaat van de desbetreffende cloud om cloud-applicaties naadloze toegang toe te bieden.
  • Samenvoeging van bestanden en objecten: Met Cloudian HyperFile kunnen objectdata en Windows- en Linux-bestanden worden opgeslagen binnen dezelfde storage-omgeving.

Het beheer van data in storage-systemen op locatie en in de cloud blijkt in de praktijk enorm lastig, omdat elke leverancier van cloud-opslag zijn eigen API gebruikt. Dit maakt het lastig om workloads binnen clouds te optimaliseren en op flexibele wijze gebruik te maken van verschillende clouds vanwege hun unieke functionaliteit, geografische dekking en kostenvoordelen.

HyperStore 7 maakt een einde aan dit probleem door toegang tot storage-omgevingen in de cloud te bieden op basis van één API en een ‘global namespace’. Dit maakt het mogelijk om data in verschillende locaties op te slaan en te beheren met een gemeenschappelijke reeks van tools. De oplossing van Cloudian biedt daarnaast metadata-tagging en een integraal overzicht van alle data, zodat gebruikers alle locaties kunnen doorzoeken en de benodigde gegevens kunnen opvragen.

“Om data binnen verschillende platforms in alle delen van de wereld effectief te kunnen beheren hebben IT-managers oplossingen nodig die ze in elke dimensie kunnen opschalen, van omgevingen op locatie en in de cloud tot verschillende geografische regio’s, en die ondersteuning bieden voor zowel bestands- als objectopslag”, zegt Michael Tso, de CEO van Cloudian. “HyperStore 7 is de eerste oplossing die voorziet in een scale-out architectuur met geclusterde storage-controllers op locatie en in de cloud. Dit resulteert in een werkelijk geïntegreerde omgeving voor bestandsopslag en object storage.”

Voor workflows die om een tapegebaseerd back-uparchief vragen, kan HyperStore 7 worden gekoppeld aan het geconvergeerde storage-systeem Spectra Logic BlackPearl. Deze aanpak wordt vaak gehanteerd om te kunnen voldoen aan de eisen van de SEC 17-4A-specificatie of als veiligheidsmechanisme tegen ransomware-aanvallen.

Het HyperStore 7-platform is per direct verkrijgbaar in de vorm van software defined storage (SDS)-oplossing en als een volledig ondersteunde appliance met een opslagcapaciteit variërend van 48 TB tot 840 TB per apparaat. De software kan zowel op locatie als in de cloud worden ingezet. Cloudian HyperFile kan met HyperStore 7 worden geïntegreerd om file services te bieden die volledig interoperabel zijn met SMB (CIFS)- en NFS-protocollen.

In vergelijking met traditionele storage-oplossingen biedt Cloudian HyperStore een 70% lagere capex door gebruik te maken van branchestandaard servers. Bovendien stelt het organisaties in staat om klein te beginnen en hun omgeving zonder verstoringen uit te breiden. De kant-en-klaar geconfigureerde appliances met opslagcapaciteit zijn verkrijgbaar vanaf minder dan een halve eurocent per GB per maand. Bij HyperStore 7 is een licentie voor HyperFile Basic inbegrepen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This