Amazon ziet marktaandeel in public cloud markt teruglopen

16 januari 2018

Amazon heeft in het vierde kwartaal van 2017 op de public cloud markt marktaandeel verloren. Microsoft zag zijn marktaandeel juist stijgen.

Dit blijkt uit cijfers die de investeringsbank KeyBanc Capital Markets met de Amerikaanse nieuwszender CNBC deelt. Microsoft had een marktaandeel van 62% in handen, terwijl dit in het vierde kwartaal van 2016 nog 68% was. Microsoft Azure zag zijn marktaandeel stijgen van 16% naar 20%, terwijl het marktaandeel van Google steeg van 10% naar 12%.

Omzet uit Azure bijna verdubbeld

KeyBanc schat dat Azure Microsoft in het fiscale jaar 2017 zo’n 3,7 miljard dollar heeft opgeleverd, op een totale omzet van 96,6 miljard dollar. Dit suggereert dat de omzet van Azure bijna is verdubbeld, wat overeenkomt met Microsoft’s eigen cijfers over Azure. Analist van KeyBanc verwachten dat de omzetgroei van Azure in het fiscale jaar 2018 zal afnemen tot 88%.

Amazon maakte onlangs bekend dat de omzet uit AWS in de eerste drie kwartalen van diens fiscale jaar 2017 met 42% is gestegen. In de eerste drie maanden zag Amazon de omzet uit AWS stijgen tot ruim 12,3 miljard dollar, ten opzichte van een omzet van bijna 8,7 miljard dollar in dezelfde periode in het fiscale jaar 2016.

Pin It on Pinterest

Share This