Google voegt in 2018 vijf nieuwe regio’s toe aan GCP

17 januari 2018

Google kondigt aan in 2018 vijf nieuwe regio’s te openen. Het gaat om Nederland, Montreal, Los Angeles, Finland en Hong Kong. Het bedrijf wil in 2019 daarnaast drie nieuwe onderzeese datakabels laten aanleggen.

Dit maakt Ben Treynor Sloss, Vice President Engineering bij Google, bekend in een blogpost. Het Google Cloud Platform beschikt op dit moment over dertien regio’s: London, België, Frankfurt, Sao Paulo, South Carolina, North Virginia, Iowa, Oregon, Tokyo, Taiwan, Mumbai, Singapore en Sydney. In het eerste kwartaal van 2018 voegt het bedrijf de regio’s Nederland en Montreal toe aan het Google Cloud Platform. Later dit jaar volgen ook de regio’s Los Angeles, Finland en Hong Kong.

De regio's van het Google Cloud Platform (bron: Google)

De regio’s van het Google Cloud Platform (bron: Google)

Ruim 100 PoP’s en 7.500 edge caching nodes

Door de nieuwe investeringen breidt Google het GCP netwerk flink uit. Het netwerk bestaat op dit moment uit ruim 100 Points of Presence en ruim 7.500 edge caching nodes. De uitbreidingen die het bedrijf in 2018 wil realiseren moeten de snelheid en betrouwbaarheid van verbindingen voor klanten verder verbeteren.

Google wil in 2019 daarnaast drie nieuwe onderzeese datakabels aanleggen. Het gaat hierbij om een private dataverbinding tussen Chili en Los Angeles genaamd Curie, een kabel tussen de Verenigde Staten, Denemarken en Ierland genaamd Havfrue die als onderdeel van een consortium wordt aangelegd en een kabel die grote communicatiehubs in Azië verbindt genaamd het Hong Kong-Guam Cable system (HK-G). Het HK-G systeem is eveneens het werk van een consortium waar Google lid van is.

Pin It on Pinterest

Share This