Google breidt G Suite uit met dashboard voor security dreigingen

18 januari 2018

Google introduceert een nieuw security center voor G Suite. Het security center helpt G Suite beheerders de digitale beveiliging van hun organisatie te verbeteren. Het security center geeft ondermeer inzicht in security analyses, actiegedreven inzichten, best practices en aanbevelingen van Google.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Het security center is een dashboard in G Suite dat alle belangrijke gegevens op het gebied van security weergeeft. Denk hierbij aan verdachte activiteiten op apparaten van eindgebruikers en het gebruik van encryptie, maar ook aan analytische gegevens die beheerders helpen digitale dreigingen te identificeren. Zo geeft het security center inzicht in de wijze waarop gebruikers binnen een organisatie doelwit zijn van phishing aanvallen, malware en spam. Ook worden beheerders gealarmeerd zodra bijvoorbeeld Google Drive bestanden Data Loss Protection (DLP) regels triggeren, wat erop kan wijzen dat iemand bedrijfsdata probeert te stelen.

Het security center van G Suite (bron: Google)

Het security center van G Suite (bron: Google)

Aanbevelingen om beveiliging te verbeteren

Een ander onderdeel van security center dashboard is ‘security health’. Dit onderdeel analyseert de wijze waarop organisaties G Suite applicaties hebben beveiligd en geeft advies op maat om de beveiliging verder te verbeteren. Deze aanbevelingen hebben ondermeer betrekking op de wijze waarop data worden opgeslagen en bestanden worden gedeeld, evenals instellingen van G Suite.

Het security center wordt de komende dagen door Google uitgerold naar G Suite Enterprise gebruikers. Het bedrijf heeft een reeks instructies gepubliceerd om beheerders te helpen aan de slag te gaan met het security center.

Pin It on Pinterest

Share This