Veeam neemt N2WS over

16 januari 2018

Veeam Software neemt N2WS over met een all-cash transactiedeal ter waarde van 42,5 miljoen dollar. N2WS is een toonaangevende provider van zakelijke back-up- en disaster recovery-cloudoplossingen voor Amazon Web Services (AWS). Het is een leider in IaaS-databescherming en biedt een back-up-cloudoplossing speciaal ontworpen voor AWS-workloads. Zo maken organisaties back-ups van data en applicaties zo vaak als nodig en kunnen zij die binnen enkele seconden herstellen. De omzet van N2WS groeide in 2017 met 102 procent. De overname versterkt Veeams positie als toonaangevende leverancier van beschikbaarheid voor elke app en alle data binnen elke cloud, en zijn expertise in het beschermen van AWS-implementaties. N2WS zal opereren als een zelfstandig bedrijf, zijn merknaam behouden en ‘A Veeam Company’ worden.

Veeam“Nu bedrijven steeds meer workloads migreren naar de openbare cloud, is het noodzakelijk om te beschikken over robuuste en intuïtieve databeschermings- en beschikbaarheidsoplossingen”, zegt Peter McKay, Co-CEO en President van Veeam. “Door onze expertise in het beschermen van virtuele, fysieke en cloudomgevingen te combineren met de ervaring van N2WS in AWS-databescherming, beschikken we over een sterke oplossing om te voldoen aan de behoeften van digitale bedrijven. N2WS maakte de afgelopen twaalf maanden een ongelooflijke groei door en zal blijven opereren als een zelfstandig bedrijf. Zo kunnen we het bedrijf optimaal positioneren voor het bieden van AWS-databescherming, op dezelfde manier als waarop Veeam tien jaar geleden de bescherming van VMware-omgevingen veranderde. Samen gaan we mooie resultaten bereiken. Dit is in elk opzicht een belangrijk keerpunt.”

Verwacht wordt dat de IaaS-markt in 2022 een omzet van 88 miljard dollar zal bereiken, waarmee dit het snelst groeiende cloudsegment is. En met AWS als toonaangevende IaaS-vendor, met een marktaandeel van 44,2 procent vandaag de dag, is de overname goed getimed, en zijn Veeam en N2WS klaar voor explosieve groei. Deze groeimogelijkheid wordt verder onderstreept door het feit dat bedrijven steeds meer applicaties in de openbare cloud willen laten draaien – met name in AWS – en op zoek zijn naar krachtiger databeschermingsoplossingen om downtime te minimaliseren en te voldoen aan wet- en regelgevingen.

“IDC-onderzoek toont aan dat het grootste deel van nieuwe applicaties wordt gehost in de cloud, en dat cloudgerelateerde databescherming het snelst groeiende marktsegment is”, zegt Phil Goodwin, Research Director van IDC. “Met de overname van N2WS profiteert Veeam van dit snelgroeiende marktsegment. Bovendien beschikken klanten door de integratie met het Veeam Availability Platform over één centraal punt voor het beheer van hun on-premise en cloudbeschermingspolicy’s en -activiteiten als die worden ondersteund door Veeam.”

Veeam is inmiddels definitief onderdeel van veel bedrijven en N2WS biedt databescherming voor AWS-workloads in de publieke cloud. Samen leveren de twee bedrijven daardoor oplossingen waarmee bedrijven van elke grootte workloads in de openbare cloud kunnen laten draaien en profiteren van bijbehorende kostenbesparingen en andere voordelen. De gevolgen van de overname zijn:

  • Veeam krijgt toegang tot de technologie en Research & Development (R&D) van N2WS om databescherming voor AWS-workloads te integeren in het Veeam Availability Platform;
  • N2WS krijgt toegang tot Veeams R&D en ervaring in het bieden van databescherming voor virtuele en nu ook fysieke omgevingen. Het bedrijf krijgt tevens toegang tot Veeams vaste ecosysteem van samenwerkingen en partners, inclusief bijna 55.000 resellers en 18.000 Veeam Cloud Service Providers;
  • bestaande Veeam-klanten profiteren binnenkort van een pakket van speciale aanbiedingen en incentives voor Cloud Protection Manager van N2WS.

“Het N2WS-team is verheugd dat we onze krachten bundelen met een van ’s werelds snelst groeiende softwarebedrijven”, zegt Jason Judge, CEO van N2WS. “Met behulp van het eersteklas team van Veeam zullen we onze snelle groei en de ontwikkeling van onze oplossingen verder doorzetten. We kijken ernaar uit om Veeam-klanten te ondersteunen bij het verkennen van hun openbare-cloudstrategieën met onze jarenlange innovatie in openbare-cloudopslag.”

“Toen Harvard Central IT zijn back-updiensten verder moest ontwikkelen voor ondersteuning van een AWS-cloudinitiatief, zochten we een platform dat profiteert van de voordelen van native AWS-databescherming, dat wereldwijd zicht kan bieden op back-upactiviteiten en dat zelfservice en integratie met geautomatiseerde diensten toestaat”, zeg Ron Hawkins, Senior Consultant bij Harvard University IT (HUIT) Infrastructure Technology Services. “Dit vonden we in CPM van N2WS, inclusief een oplossing gebouwd op een bekend platform – AWS – dat ons in staat stelt te profiteren van de kennis die we in huis hebben. Door de Veeam-overname hebben we nu de capaciteit van één platform voor zowel on-premise als cloudworkloads – met recht een win-winsituatie.”

Volgens de voorwaarden van de overname zal N2WS blijven opereren als zelfstandig bedrijf met zijn belangrijkste kantoren in West Palm Beach (Florida, Verenigde Staten), Haifa (Israël) en Edinburgh (Verenigd Koninkrijk). Jason Judge blijft als CEO aan het hoofd staan van N2WS en alle teams, inclusief Sales, Marketing, R&D en Klantenservice, blijven bestaan om de groei van het bedrijf voort te zetten.

Robbert Hoeffnagel

Editor and consultant @ Belgium Cloud, SDIA/Green IT Amsterdam and Mepax

Pin It on Pinterest

Share This