FireEye neemt big data management specialist X15 Software over

15 januari 2018

Beveiligingsbedrijf FireEye neemt X15 Software over. X15 levert een platform waarmee big data kan worden beheerd. FireEye wil deze technologie integreren in zijn portfolio om klanten een open platform te kunnen bieden waarmee zij door machines gegenereerde data kunnen verzamelen en analyseren.

FireEyeX15 Software levert een operational intelligence platform dat gebruikers in staat stelt door machines gegenereerde data te monitoren, doorzoeken en analyseren. FireEye wil de technologie van X15 Software integreren in zijn eigen beveiligingsplatform. Deze integratie stelt klanten in staat data die relevant is voor security te verzamelen op één centraal platform en deze data te analyseren. Dit helpt hen betere beslissingen te maken omtrent de digitale beveiliging van hun organisatie en bij te blijven met het snel veranderende security landschap. De technologie van X15 Software is compatibel met zowel on-premise, hybride als cloud omgevingen, waaronder AWS Microsoft Azure, Google Cloud Platform en Oracle Cloud.

Real-time toegang tot big data

“Organisaties worden vandaag de dag overspoeld met alarmmeldingen, tools die nodig zijn om hun security te beheren en de uitdaging uniforme toegang tot grote volumes belangrijke data te creëren”, aldus John Laliberte, senior vice president of engineering bij FireEye. “Het X15 Software team heeft een veelzijdig en grootzakelijk big data platform ontwikkeld dat gedistribueerde real-time toegang tot en verwerking van data op schaal mogelijk maakt, met een uniform datamodel en een modulaire querytaal. De technologie van X15 Software versnelt onze strategie om een next-gen security platform te leveren.”

X15 Software is in 2013 opgericht en heeft ongeveer 20 werknemers in dienst, die zowel in de Amerikaanse staat Californië als India werkzaam zijn. FireEye betaalt 20 miljoen dollar voor X15 Software.

Pin It on Pinterest

Share This