Extreme Networks lanceert nieuwe mogelijkheden voor contextuele analytics

15 januari 2018

Het aantal consumenten dat mobiele devices gebruikt tijdens het winkelen blijft toenemen. Dat maakt het integreren van mobiele touchpoints tijdens de customer journey een uitdaging voor fysieke retailers. Om hen te ondersteunen bij hun digitale transformatie introduceert Extreme Networks een oplossing die retailers in staat stelt gepersonaliseerde klantervaringen in de winkel te identificeren, activeren en aanbieden via mobiele apparaten van consumenten. Door contextuele analytics te verzamelen via zowel wifi als BLE-beacontechnologie krijgen retailers en winkelmedewerkers meer inzicht in de demografische gegevens, winkelpatronen, persoonlijke voorkeuren en de precieze locatie van klanten in de winkel, voor betere face-to-face communicatie met klanten, het verbeteren van ervaringen, het optimaliseren van workflows en de winkelindeling en het verhogen van de omzet.

ExtremeLocation’s cloudgehoste technologie biedt zeer schaalbare, veilige en nauwkeurige locatiegebaseerde diensten, waarmee retailers duizenden vestigingen aaneen kunnen schakelen en verbinding kunnen leggen met tot wel 100.000 toegangspunten voor het verzamelen van specifieke klant- en medewerkeranalytics. Bijvoorbeeld of het om nieuwe of herhaalbezoekers gaat, hoeveel tijd klanten in de winkel doorbrengen, heatmaps, piek- en daluren, de verhouding winkelmedewerkers ten opzichte van klanten per zone en de locatie van klanten op 1 tot 2 meter nauwkeurig. Met deze informatie kunnen winkelmedewerkers beter voldoen aan de behoeften van klanten en kunnen retailers de winkelindeling, productplaatsing en personeelinzet optimaliseren en tegelijkertijd een vooraf bepaald op rollen gebaseerd beleid instellen. De contextuele-campagne-engine maakt gepersonaliseerde pushmeldingen mogelijk, voor meer engagement met klanten en om te stimuleren dat zij meer producten afnemen.

Met intuïtieve toegang tot en eigendom van hun eigen rijke shopperanalytics kunnen fysieke retailers onlinegedrag toewijzen aan activiteiten in de winkel, zodat zij in staat zijn beter te concurreren met online-onlyretailers. Hiermee kunnen retailers hun online- en instore-ervaringen koppelen, wat merken- en klantentrouw verbetert en tegelijkertijd de instore-verkoop verhoogt.

Belangrijkste functionaliteiten:

  • ExtremeLocation multilaagse locatieservices: hiermee kunnen retailers zien of er mobiele devices in hun winkel bevinden – ongeacht of die verbonden zijn met wifi – en de locatie bepalen op basis van winkelzones. Op basis van wifi-triangulatie kunnen zij zien waar de devices zich bevinden in de omgeving.
  • ExtremeWireless WiNG: deze geïntegreerde draadloze infrastructuur combineert BLE-bluetooth-technologie en wifi, om winkelmedewerkers te koppelen aan aanwezige klanten.
  • Mobiele betrokkenheid met Contextual Campaign Engine: deze contextuele personaliseringsengine verzamelt analytics en biedt uitgebreid inzicht uit BLE-beacons die aangeven wie de winkel binnenkomt, waar, en wanneer om zo een gepersonaliseerde ervaring te bieden.
  • ExtremeGuest: een uitgebreide gastomgeving en analyticsoplossing die demografische gegevens van klanten verzamelt om gepersonaliseerde berichten mogelijk te maken.

Pin It on Pinterest

Share This