Akamai Technologies onderzoekt mogelijke verkoop

12 januari 2018

Akamai Technologies onderzoekt samen met financieel adviseurs ‘strategische alternatieven’, waaronder een verkoop van het bedrijf. Het bedrijf neemt deze stap onder druk van de activistische investeerder Elliot Management.

Akamai TechnologiesDit melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Akamai Technologies zou samen met Morgan Stanley strategische mogelijkheden onderzoeken. De plannen zijn niet definitief en kunnen dan ook nog worden gewijzigd of afgeblazen. Akamai Technologies en Morgan Stanley willen tegenover Bloomberg niet reageren op de berichtgeving.

Akamai is het grootste cloud delivery platform ter wereld, met naar eigen zeggen ongeveer 200.000 server in 130 landen wereldwijd. Het bedrijf levert online content van zijn klanten aan bij eindgebruikers via een Content Delivery Network, wat een netwerk is van geografisch verspreide servers. Dankzij dit netwerk kan content worden aangeboden via een server die geografisch in de nabijheid van gebruikers ligt, waardoor eindgebruikers data sneller kunnen binnenhalen. Ondermeer Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft en Netflix zijn klant bij het bedrijf.

Pin It on Pinterest

Share This