Awingu en Barracuda Networks leveren veilige werkplekoplossing voor de hybride cloud

11 januari 2018

Barracuda Networks gaat een samenwerking aan met Awingu. Deze samenwerking combineert de beveiliging van Barracuda met de op browser-gebaseerde werkplekoplossing van Awingu. Deze combinatie maakt het voor organisaties eenvoudiger om Awingu-werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving.

Awingu biedt platformonafhankelijke, mobiele werkplekken die enterprisegebruikers op ieder apparaat toegang bieden tot zowel legacy en cloud toepassingen, documenten als data. Daarbij wordt gezorgd voor veilige toegang tot toepassingen en bestanden, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden. De toepassingen en de data kunnen gehost worden in de Microsoft Azure cloud of on-premise, waarna een veilige verbinding wordt gelegd met de browserwerkplek van Awingu. Chris Dial, Director of Cloud ISV’s bij Microsoft: “De combinatie van Awingu en Barracuda’s Nex Gen Firewall biedt organisaties de mogelijkheid om makkelijk over te stappen op de Microsoft Azure cloud.”

Geen data op devices van eindgebruikers

“We zijn blij met deze samenwerking met Barracuda, waarmee we service providers een eenvoudige oplossing bieden om hun business te vergroten”, zegt Walter Van Uytven, CEO van Awingu. Van Uytven wijst erop dat geen data worden opgeslagen op de devices van eindgebruikers en er weinig aangepast hoeft te worden aan de ICT-infrastructuur van organisaties.

Kristof Vanderstraeten, Sales Director Cloud Security EMEA, Barracuda Networks: “Onze firewalls zijn ontworpen voor nauwe integratie met de beheeromgeving van publieke cloud aanbieders. Als een organisatie zijn toepassingen migreert naar de publieke cloud, zijn traditionele on-premises firewalls vaak niet geschikt voor de publieke cloud omgeving. Onze Cloud Generation firewalls zijn juist ontworpen voor optimale integratie met de publieke cloud.” Vanderstraeten stelt dat de combinatie met de platformonafhankelijke werkplekken van Awingu MKB-ondernemingen een veilig migratiepad naar de cloud biedt.

Pin It on Pinterest

Share This