Netrouting wordt overgenomen door Amerikaanse datacenter-exploitant ColoHouse

10 januari 2018

Netrouting, een Nederlandse hosting- en colocatie provider met datacenters in Den Haag en Spijkenisse, wordt overgenomen door ColoHouse. Dit bedrijf is één van de grotere colocatie-datacenters in Florida.

Door de overname krijgt ColoHouse de beschikking over eigen datacenters van Netrouting in Spijkenisse en Den Haag, die onder de vlag van Data Facilities opereren. Daarnaast krijgt het bedrijf diverse Points of Presence in Europa, Azië en de VS in handen.

Positie ontwikkelen en verbreden

ColoHouse werkt sinds 2010 nauw samen met Savvas Bout, de oprichter en CEO van het Nederlandse bedrijf. “Wij zijn ongelooflijk trots”, vertelt Bout vanuit Miami. “Sinds onze oprichting in 2007 hebben we continu vooruitgekeken naar een volgende stap. Deze ambitie trok ons de grens over – van Amsterdam naar Stockholm, naar Miami, en de rest van de wereld. Door het bundelen van onze krachten met ColoHouse kunnen we onze positie als wereldwijde internet service provider verder ontwikkelen en verbreden.” Ook Paul Bint, CEO van ColoHouse, geeft aan blij te zijn met de overname. Bint geeft aan dat ColoHouse door de overname van Netrouting beter in staat is wereldwijd cloudoplossingen, hybride colocatie en beheerde ICT-omgevingen aan te bieden.

ColoHouse en Netrouting worden in de loop van 2018 organisatorisch geïntegreerd. Savvas Bout gaat bij ColoHouse in Miami aan de slag als Chief Technology Officer (CTO). Ook de Nederlandse werknemers in Den Haag en Spijkenisse maken in de nieuwe situatie deel uit van de ColoHouse-organisatie.

Pin It on Pinterest

Share This