Legrand, Minkels en Raritan bundelen krachten op gebied van datacenters

9 januari 2018

Minkels, Raritan en hun moederbedrijf Legrand gaan zowel in België als Nederland één datacenterteam oprichten, dat onder de naam ‘Legrand Data Center Solutions’ gaat opereren. De bedrijven willen klanten hierdoor kunnen bedienen met een breder portfolio aan datacenteroplossingen.

De drie bedrijven bieden al geruime tijd geïntegreerde oplossingen voor de datacentermarkt. Waar Minkels oplossingen levert op het gebied van IT-behuizingen en koeling, richt Raritan zich op power management en remote access en is Legrand specialist op het gebied van gebouwgebonden infrastructuur. De afgelopen jaren hebben de bedrijven hun strategie verder op elkaar afgestemd om de markt te voorzien van een servicegerichte datacenterstrategie. Het oprichten van Legrand Data Center Solutions is onderdeel van deze transitie.

Klanten gerichter van dienst zijn

Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels en verantwoordelijk voor Legrand Data Center Solutions, licht toe: “Om de klant nog gerichter en efficiënter van dienst te kunnen zijn, is besloten de samenwerking tussen de eerdergenoemde teams te intensiveren. Dit heeft per land geleid tot de samenstelling van een specialistisch team onder de naam ‘Legrand Data Center Solutions’. Samen vertegenwoordigen deze teams het complete datacenterportfolio in de Benelux.”

Deze integratie tussen Legrand, Minkels en Raritan geeft klanten één aanspreekpunt voor ieder datacentervraagstuk. Van Terheijden: “Bij complexe projecten is de steun van een goed geïnformeerde, betrouwbare partner essentieel. Het Legrand Data Center Solutions-team biedt een breed scala aan duurzame en innovatieve datacenteroplossingen, ontworpen door specialisten. Zowel voor de infrastructuur – met oplossingen voor racks, containment, koeling en PDU’s – als ook UPS’en, netwerkbekabeling en kabelmanagement.”

Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels (bron foto: Minkels)

Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels (bron foto: Minkels)

Pin It on Pinterest

Share This