Asperitas opent datacenter pop-up showcase locatie in Frans TIER IV datacenter

10 januari 2018

Asperitas heeft in december 2017 een Immersed Computing showcase locatie in Frankrijk geopend in samenwerking met een lokale partner. Een Immersed Computing AIC24 module is geïnstalleerd in een TIER IV datacenter omgeving en zal als showcase voor de Franse markt dienen. Het datacenter bedient een wereldspeler uit de financiële industrie. De pop-up showcase locatie zal open zijn voor bezoekers tot eind februari 2018.

Asperitas heeft een concept ontwikkeld dat gebruikt maakt van vloeistof en natuurlijke convectie om IT systemen in datacenters te koelen, genaamd Immersed Computing. De eerste Immersed Computing oplossing, de AIC24, is een volledig geïntegreerde en modulaire oplossing voor de cloud, edge en HPC datacenters.

Na Haarlem, Amsterdam Schiphol Airport Area en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is de locatie in Frankrijk de vierde locatie die open is voor publiek.
Volgens markt analyst Cloudscene zijn er 262 datacenters in Frankrijk. Parijs is de belangrijkste locatie met 98 datacenters. In atom86 datacenter in Amsterdam Schiphol-Rijk draait een AIC24 live voor meer dan 6 maanden en wordt deze bovendien gebruikt als PoC systeem voor Asperitas partners en klanten. Momenteel wordt een Open Compute server configuratie ondergedompeld in samenwerking met Open Compute hardware reseller Circle B en hardware fabrikant WiWynn. In Wenen is het mogelijk om het laatste prototype voor HPC organisaties te zien. Hier draait een systeem live voor meer dan een jaar als onderdeel van de Vienna Scientific Cluster HPC omgeving.

Op dit moment wordt het eerste dedicated Immersed Computing datacenter uitgerold in het high-tech hart van Nederland, Eindhoven. EcoRacks datacenter zal 300kW van high-density cloud klanten faciliteren.

Pin It on Pinterest

Share This